Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Rólunk - Oktatási módszereink

Egyedülálló tananyagok

Minőségi tananyagok: a tananyagok segítségével az új, egységesülő jogi angol terminológia sajátítható el (További részletek az új, egységesülő jogi angol terminológiáról)

A fokozatosság elve alapján:

A tanuló mindig az éppen neki (igényének, céljainak, nyelvi szintjének) megfelelő tananyagot tanulja.

A precizitás elvét szem előtt tartva

„Az angol jogi szaknyelvet a gyakorlatban is alkalmazni kívánó jogásznak precízen kell az adott jogintézményt egy konkrét ügy kapcsán meghatároznia. Ellenkező esetben óriási károkat okozhatna az ügyfélnek, s talán nem nehéz belátni, hogy ez egyik fél számára sem kifizetődő.”
Dr. Navratyil Zoltán Ph.D In: dr. Kovács Tímea Angol jogi szaknyelv I. Contract law – Szerződések joga

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

Egyedülálló módszerek

A tananyagokat a „fordított tanulás” és a „80 % – 20 %-os szabály” – módszereinek alkalmazásával szélsebesen, szisztematikusan és élvezetesen sajátíthatod el!

A „fordított tanulás” - módszere

Leegyszerűsítve a „fordított tanulás” esetén a jogi angolt elsajátítani kívánó a tananyag egy részét a szokásos, drága magánórák vagy hosszú tanfolyamok elvégzése helyett internetes eléréssel bárhol, a saját tempójában dolgozhatja fel. A tananyagok egy része önfejlesztésre alkalmas: a jogi angol könyvek megoldókulccsal készültek, az online tréningek számos hanganyagot és ellenőrző feladatlapot tartalmaznak. A tanuló annyiszor hallgatja-olvashatja újra, áll meg, ismétel, ahányszor neki arra szüksége van.

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

A „80 % – 20 % -os szabály” - módszere

Az egyedülállóan hatékony, beszédkészséget fejlesztő tanfolyamon egyszerre maximum 3 fő vehet részt. Az oktató a tanfolyamokon és magánórákon a megtanultakra építve sokkal magasabb szinten, személyre szabottan tud segíteni a haladásban a forradalmian új, általa az oktatási módszertanra kitalált, és évek óta hatékonyan alkalmazott „80 % – 20 %-os szabályt” követve. Eszerint a tanóra nagyobb részében, nagyjából 80 %-ában a tanuló(k) beszél(nek) angolul, csak a kisebb részében, nagyjából 20 %-ban az oktató. Az oktató az új, magasabb szintű jogi angol-tananyag feldolgozása során kérdéseket tesz fel, problémákat vet fel, és javítja az elhangzottakat.

Megnézem a középszintű tanfolyamok leírását!

Megnézem a felsőfokú tanfolyamok leírását!

Benne rejlő élvezet és sikerélmény fontossága

A lelkesedés fenntartásában fontos szerepe van annak, hogy mennyire élvezetes és jó maga a tanulás. A módszerben alkalmazott erős „alapozás” sokkal gyorsabb és élvezetesebb jogi angol tanulást tesz lehetővé. Mitől élvezetes? A tanulók általában azt mondták, sokkal könnyebb belevágni a tanórákba, kevésbé frusztráló megszólalni jogi témákban angolul, ha már van egy magabiztos tudás, amelyre építhetnek. A magabiztosság a tanfolyami tanórák előtt a könyvekből és az online tréningeken megtanult szakkifejezések és az online tréningeken elsajátított pontos kiejtés ismeretéből ered.

Emellett a tanulás gyorsan ad sikerélményt: a hatékony, gyors szókincs-fejlesztés és a nagyarányú beszédkészség-fejlesztés miatt már az első órák után hihetetlenül jó érzés azt megtapasztalni, hogy milyen könnyedén és magabiztosan beszélünk a jogi témákban angolul.

A tanulók értékelőlapokon leírt véleményei gyakran hangsúlyozzák, hogy mennyire gyorsan és egyértelműen érezhető a tudás mélyülése.

Megnézem a véleményeket!

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"Rengeteg önbizalmat és tudást kapok Tőled, amiért nem győzök elég hálás lenni! Nagyon tetszik, hogy a jogi angol szókincse mellett (ahogy kértem) nyelvtant is tanulunk, sokat beszélünk...
Dr. Farkas Barbara, jogi szerkesztő
"A legjobban az tetszik a Skype jogi angol oktatás során, hogy intenzív, nagyon gyorsan haladunk. Látszik, hogy professzionálisan készülsz az órákra. Nagyon örülök, hogy van egy határozott m...
Dr. Horváth Judit jogász

Általános angolt tanulók mondták

Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
"Timi előtt nem jártam angol magántanárhoz és semmilyen angol tanfolyamra. 9 alkalom után viszont már magabiztosan beszéltem egy üzleti partneremmel angolul! Benned megtaláltam azt a ta...
Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola
"Én nagyon élveztem az óráidat, főleg mert jó volt a hangulat és a társaság, és mert a tanulásban is segített, hogy a suli mellett ott is tudtam angolozni. Szerintem legjobban a szókinc...
Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2022 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó