Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Rólunk - Oktatási módszereink

Egyedülálló tananyagok

Minőségi tananyagok: a tananyagok segítségével az új, egységesülő jogi angol terminológia sajátítható el (További részletek az új, egységesülő jogi angol terminológiáról)

A fokozatosság elve alapján:

A tanuló mindig az éppen neki (igényének, céljainak, nyelvi szintjének) megfelelő tananyagot tanulja.

A precizitás elvét szem előtt tartva

„Az angol jogi szaknyelvet a gyakorlatban is alkalmazni kívánó jogásznak precízen kell az adott jogintézményt egy konkrét ügy kapcsán meghatároznia. Ellenkező esetben óriási károkat okozhatna az ügyfélnek, s talán nem nehéz belátni, hogy ez egyik fél számára sem kifizetődő.”
Dr. Navratyil Zoltán Ph.D In: dr. Kovács Tímea Angol jogi szaknyelv I. Contract law – Szerződések joga

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

Egyedülálló módszerek

A tananyagokat a „fordított tanulás” és a „80 % – 20 %-os szabály” – módszereinek alkalmazásával szélsebesen, szisztematikusan és élvezetesen sajátíthatod el!

A „fordított tanulás” - módszere

Leegyszerűsítve a „fordított tanulás” esetén a jogi angolt elsajátítani kívánó a tananyag egy részét a szokásos, drága magánórák vagy hosszú tanfolyamok elvégzése helyett internetes eléréssel bárhol, a saját tempójában dolgozhatja fel. A tananyagok egy része önfejlesztésre alkalmas: a jogi angol könyvek megoldókulccsal készültek, az online tréningek számos hanganyagot és ellenőrző feladatlapot tartalmaznak. A tanuló annyiszor hallgatja-olvashatja újra, áll meg, ismétel, ahányszor neki arra szüksége van.

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

A „80 % – 20 % -os szabály” - módszere

Az egyedülállóan hatékony, beszédkészséget fejlesztő tanfolyamon egyszerre maximum 3 fő vehet részt. Az oktató a tanfolyamokon és magánórákon a megtanultakra építve sokkal magasabb szinten, személyre szabottan tud segíteni a haladásban a forradalmian új, általa az oktatási módszertanra kitalált, és évek óta hatékonyan alkalmazott „80 % – 20 %-os szabályt” követve. Eszerint a tanóra nagyobb részében, nagyjából 80 %-ában a tanuló(k) beszél(nek) angolul, csak a kisebb részében, nagyjából 20 %-ban az oktató. Az oktató az új, magasabb szintű jogi angol-tananyag feldolgozása során kérdéseket tesz fel, problémákat vet fel, és javítja az elhangzottakat.

Megnézem a középszintű tanfolyamok leírását!

Megnézem a felsőfokú tanfolyamok leírását!

Benne rejlő élvezet és sikerélmény fontossága

A lelkesedés fenntartásában fontos szerepe van annak, hogy mennyire élvezetes és jó maga a tanulás. A módszerben alkalmazott erős „alapozás” sokkal gyorsabb és élvezetesebb jogi angol tanulást tesz lehetővé. Mitől élvezetes? A tanulók általában azt mondták, sokkal könnyebb belevágni a tanórákba, kevésbé frusztráló megszólalni jogi témákban angolul, ha már van egy magabiztos tudás, amelyre építhetnek. A magabiztosság a tanfolyami tanórák előtt a könyvekből és az online tréningeken megtanult szakkifejezések és az online tréningeken elsajátított pontos kiejtés ismeretéből ered.

Emellett a tanulás gyorsan ad sikerélményt: a hatékony, gyors szókincs-fejlesztés és a nagyarányú beszédkészség-fejlesztés miatt már az első órák után hihetetlenül jó érzés azt megtapasztalni, hogy milyen könnyedén és magabiztosan beszélünk a jogi témákban angolul.

A tanulók értékelőlapokon leírt véleményei gyakran hangsúlyozzák, hogy mennyire gyorsan és egyértelműen érezhető a tudás mélyülése.

Megnézem a véleményeket!

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

„Az Ügyvédek lapjában olvastam egy cikket, ezután kerestem meg a weboldalt. Szerettem volna fejleszteni a tudásom, amely társalgási szinten elég jó, de szaknyelvi szinten teljesen üres volt ...
Dr. Gyenes Edina, ügyvédjelölt
"Szeretném megköszönni az elmúlt órákon a segítséget, nagyon hasznos volt és külön örültem neki, hogy közvetlenek voltak az órák, így még jobb volt a tanulás. Tetszik, hogy a csoport ig...
Dr. Konoróth Máté, jogász

Általános angolt tanulók mondták

Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
"Timi előtt nem jártam angol magántanárhoz és semmilyen angol tanfolyamra. 9 alkalom után viszont már magabiztosan beszéltem egy üzleti partneremmel angolul! Benned megtaláltam azt a ta...
Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
Bea, fuvolatanár
"A leghatékonyabb nyelvtanár, akivel valaha is találkoztam. Neki sikerült 3 hónap alatt felkészíteni egy sikeres angol alapfokra. Ez nem semmi! Sőt...! Boldog vagyok, hogy együttes munk...
Bea, fuvolatanár

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó