Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Rólunk - Oktatási módszereink

Egyedülálló tananyagok

Minőségi tananyagok: a tananyagok segítségével az új, egységesülő jogi angol terminológia sajátítható el (További részletek az új, egységesülő jogi angol terminológiáról)

A fokozatosság elve alapján:

A tanuló mindig az éppen neki (igényének, céljainak, nyelvi szintjének) megfelelő tananyagot tanulja.

A precizitás elvét szem előtt tartva

„Az angol jogi szaknyelvet a gyakorlatban is alkalmazni kívánó jogásznak precízen kell az adott jogintézményt egy konkrét ügy kapcsán meghatároznia. Ellenkező esetben óriási károkat okozhatna az ügyfélnek, s talán nem nehéz belátni, hogy ez egyik fél számára sem kifizetődő.”
Dr. Navratyil Zoltán Ph.D In: dr. Kovács Tímea Angol jogi szaknyelv I. Contract law – Szerződések joga

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

Egyedülálló módszerek

A tananyagokat a „fordított tanulás” és a „80 % – 20 %-os szabály” – módszereinek alkalmazásával szélsebesen, szisztematikusan és élvezetesen sajátíthatod el!

A „fordított tanulás” - módszere

Leegyszerűsítve a „fordított tanulás” esetén a jogi angolt elsajátítani kívánó a tananyag egy részét a szokásos, drága magánórák vagy hosszú tanfolyamok elvégzése helyett internetes eléréssel bárhol, a saját tempójában dolgozhatja fel. A tananyagok egy része önfejlesztésre alkalmas: a jogi angol könyvek megoldókulccsal készültek, az online tréningek számos hanganyagot és ellenőrző feladatlapot tartalmaznak. A tanuló annyiszor hallgatja-olvashatja újra, áll meg, ismétel, ahányszor neki arra szüksége van.

Belehallgatok a "Jogi Angol Könnyedén" online tréningek hanganyagába!

Megnézem a könyveket!

A „80 % – 20 % -os szabály” - módszere

Az egyedülállóan hatékony, beszédkészséget fejlesztő tanfolyamon egyszerre maximum 3 fő vehet részt. Az oktató a tanfolyamokon és magánórákon a megtanultakra építve sokkal magasabb szinten, személyre szabottan tud segíteni a haladásban a forradalmian új, általa az oktatási módszertanra kitalált, és évek óta hatékonyan alkalmazott „80 % – 20 %-os szabályt” követve. Eszerint a tanóra nagyobb részében, nagyjából 80 %-ában a tanuló(k) beszél(nek) angolul, csak a kisebb részében, nagyjából 20 %-ban az oktató. Az oktató az új, magasabb szintű jogi angol-tananyag feldolgozása során kérdéseket tesz fel, problémákat vet fel, és javítja az elhangzottakat.

Megnézem a középszintű tanfolyamok leírását!

Megnézem a felsőfokú tanfolyamok leírását!

Benne rejlő élvezet és sikerélmény fontossága

A lelkesedés fenntartásában fontos szerepe van annak, hogy mennyire élvezetes és jó maga a tanulás. A módszerben alkalmazott erős „alapozás” sokkal gyorsabb és élvezetesebb jogi angol tanulást tesz lehetővé. Mitől élvezetes? A tanulók általában azt mondták, sokkal könnyebb belevágni a tanórákba, kevésbé frusztráló megszólalni jogi témákban angolul, ha már van egy magabiztos tudás, amelyre építhetnek. A magabiztosság a tanfolyami tanórák előtt a könyvekből és az online tréningeken megtanult szakkifejezések és az online tréningeken elsajátított pontos kiejtés ismeretéből ered.

Emellett a tanulás gyorsan ad sikerélményt: a hatékony, gyors szókincs-fejlesztés és a nagyarányú beszédkészség-fejlesztés miatt már az első órák után hihetetlenül jó érzés azt megtapasztalni, hogy milyen könnyedén és magabiztosan beszélünk a jogi témákban angolul.

A tanulók értékelőlapokon leírt véleményei gyakran hangsúlyozzák, hogy mennyire gyorsan és egyértelműen érezhető a tudás mélyülése.

Megnézem a véleményeket!

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"Örülök, hogy lehetőségem volt, egy jó kis csapatban tanulni a szakmai angolt. Számomra fontos volt, hogy az órák részletes tematika alapján jól felépítettek és beszédcentrikusak voltak...
dr. Bak Judit, jogász
"Véleményem szerint az órák abszolút összeszedettek és lényegre koncentrálóak, nem volt holtidő. Mindent teljesen világosan és érthetően elmagyaráztál. Köszönöm!"...
dr. Kiss Nikolett, Legfelsőbb Bíróság tanácsjegyző

Általános angolt tanulók mondták

Teo, Bristol, UK
"Interneten keresztül, Skype-on készített fel Tímea az angol egyetemi felvételihez szükséges Academic IELTS nyelvvizsgára, amelyet jó eredménnyel tettem le. Sok segítséget nyújtott a ké...
Teo, Bristol, UK
Anita, két gyermek anyukája
"Nyelvvizsgára készülök, és amikor megláttam a honlapod, rögtön tudtam, hogy Te kellesz nekem! Már pár alkalom után éreztem a fejlődést, és ez azonnali sikerélményt adott! Tuti, hogy a ...
Anita, két gyermek anyukája

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2021 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó