Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angolt tanulók véleményei

dr. Endrédi Attila, jogtanácsos

„Számomra Timi angol jogi tanfolyamában a hatékonyság a legfontosabb. Minden alkalommal rengeteg új dolgot tanulunk, a fejlődés szerintem óráról órára kézzelfogható. Tekintettel az anyag jelentős mennyiségére, az előrehaladásnak ez a tempója csak úgy valósítható meg, hogy Timi az órákra mindig precízen felkészül, a feladatokat személyre szabottan, úgy állítja össze, hogy az az aktuális tudásszintünkhöz igazodjon, azaz ne legyen megoldhatatlan, de jelentsen kihívást és ezáltal fejlődési lehetőséget. A másfél órányi időtartamot valóban tanulással, az anyag feldolgozásával töltjük, üresjáratok nincsenek. Számomra ideális a visszakérdezés, a számonkérés és az új anyag aránya. Nagy előnye az óráknak a beszédcentrikusság és a szövegértési képességek tudatos fejlesztése.”

dr. Endrédi Attila, jogtanácsos

 

"Rengeteg önbizalmat és tudást kapok Tőled, amiért nem győzök elég hálás lenni! Nagyon tetszik, hogy a jogi angol szókincse mellett (ahogy kértem) nyelvtant is tanulunk, sokat beszélünk a témakörben, magnót hallgatunk. Közben csak úgy ragadnak rám a jogi szakszavak, az egész nyelv szinte a részemmé válik."

Dr. Farkas Barbara, jogi szerkesztő

 

„Egy véletlen során bukkantam rá a honlapodra, és rögtön tudtam, hogy nálad jó kezekben leszek. Nem is csalódtam, nemcsak a szókincsem fejlődött, hanem még a kiejtésem is javult. Számomra fontos volt az is, hogy az oktatóm ne csak angol nyelvtanár, hanem jogász is legyen, mert tisztában vagyok a jogi terminusok helyes értelmezésének jelentőségével. Az oktatás ebből a szempontból is kiválóan megfelelt. Remélem, hogy a közös munka tovább folytatódik.”

Dr. Tamás Dóra PhD, terminológus-kutató, egyetemi óraadó és nyelvtanár, gazdasági-jogi szakfordító és tolmács

 

"Állásinterjú miatt kerestelek meg, és az általad emailes oktatás keretében küldött feladatokat - anyagokat nagyon jónak találtam! :) Köszönöm szépen! A feladatokat az interjún könnyen meg lehetett oldani az általad adott anyagokból. Fordítanom kellett, ez pedig az adott anyagok segítségével tényleg nem volt nehéz."

dr. Cserba Tamás ügyvédjelölt

 

"Angolul beszélő ügyfelekkel szeretnék kommunikálni szóban és írásban, beleértve a jogi tanácsadást is, távolabbi célként tűztem ki angol nyelvű szerződések írását és angol jogi szövegek megértését. Mindenképpen olyan tanárt kerestem, aki jogi végzettséggel rendelkezik. Az oktatás mind a jogterületeket, mind az elérendő célokat tekintve egyénre szabott, rugalmas. Kiváló tankönyvekből, számomra megfelelő arányban szóbeli és írásbeli feladatokat kapok, az oktatás hangsúlyt fektet az ismétlésre is.”

Dr. Tóth Balázs Gergely ügyvéd

 

„Azért ajánlanám másoknak is ezt az oktatást, mert olyan oktatja a szaknyelvet, aki tisztában van a magyar és az angolszász jogrendszerrel is (nem fordulhat elő bizonyos jogintézmények fordításának hibája), kedves személyiségű, pozitív hozzáállással, sok biztatással.:) Kiemelném a rugalmas, személyre szabott haladást, az egyéni igényekhez igazított tanmenetet (kiscsoportos oktatás esetén is), amely folyamatos fejlődést eredményez. Számomra előnyös volt a Skype használata és sokat segített az órákon tapasztalt jó hangulat.”

Dr. Molnár Krisztina, jogász

 

"Az interneten találtam az oldaladra, célom a munkámhoz kapcsolódó nyelvtudás megszerzése. Amiket abszolút pozitívként említenék az oktatás során: rugalmasság, következetesség és pontosság."

Dr. Horváth Péter jogász, a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója

 

"Köszönöm a jogi angol tanulásához eddig nyújtott segítséget, a tananyag kiválasztását, a pontos órakezdést, az alkalmazkodást az időeltolódáshoz, a sajátos körülmények miatti megértést. Várom, hogy a továbbiakban még több hivatalos levelet, szerződést olvassunk-írjunk.:)"

Dr. Dietz Henrietta jogtanácsos, Vietnam

 

"Már néhány alkalom után éreztem a fejlődést, szerintem a jogi angol szókincsem fejlődött sokat, és a kiejtésen is érzem az erős javulást. Mindig nagyon felkészült voltál a Skype-órákon, és abszolút figyelembe vetted az igényeinket (egyénileg és csoportszinten is), ami sokat számított! Köszönöm!"

Dr. Szőke Dóra, ügyvédjelölt

 

„A megjelent cikked (Ügyvédek Lapja) olvasva és a honlapod tartalma miatt döntöttem úgy, hogy nálad tanulom a jogi angolt. Legjobban az órák lendületessége és a felkészültséged tetszett."

Dr. Fekete Tamás, ügyvéd

 

"Örülök, hogy Timihez jártam jogi angolra, mert jó könyv segítségével, tempósan, változatosan vettük át a különböző jogterületeket, témákat angolul. Tudásomat külföldi ügyvédi irodákkal való kapcsolatépítésben is fel tudtam használni. Órái minden készséget fejlesztenek. Timi egy vérprofi angoltanár."

Dr. Szigetvári József, ügyvédjelölt

 

„Az Ügyvédek lapjában olvastam egy cikket, ezután kerestem meg a weboldalt. Szerettem volna fejleszteni a tudásom, amely társalgási szinten elég jó, de szaknyelvi szinten teljesen üres volt – idáig. Az oktató, Timi rendkívül kedves és toleráns, ugyanakkor kellően gyakorlatias és felelősségteljesen számon kéri mind az órai, mind az otthoni feladatok elvégzését. Minden kérdésemre azonnal választ kaphattam, egyszer sem fordult elő, hogy utána kellett volna néznie. Fontos számára, hogy a tanítványok tényleg haladjanak. Ha kell, kijavít, ha kell, megdicsér, s ez utóbbi számomra nagyon fontos volt, hogy kedvet csináljon a további tanuláshoz. Őszintén támogat abban, hogy önmagunkról valós képet alkothassunk, így nem hiteget olyan eredményekkel, amelyek adott időtartam alatt elérhetetlenek, de nem is értékel alul pusztán anyagi megfontolásból (miként azt sajnos más nyelviskolákban tapasztalhatjuk.) A kurzuson megismert tananyag a továbbiakban is hasznos, önfejlesztésre is alkalmas.”

Dr. Gyenes Edina, ügyvédjelölt

 
Dr. Leginszky Andrea, Írország

"Azért kerestelek meg Téged, mert az egyetem elvégzése után külföldön szeretnék állást kapni jogi területen. Nagyon megtetszett a módszered és az, hogy Skype-on tanulhatok. Hogyan jellemezném? ... Rugalmasság, professzionális tanítási módszerek, jó segédanyagok és érdekes órák. Legjobban a gyakorlatiasság tetszett, a felépítés és a sok igazi szerződés!"

Dr. Leginszky Andrea, Írország

 

"Pozitívként emelném ki a következőeket: jó hangulatú, lendületes Skype-órák, adekvát – a magyar jogban használt - szakkifejezések alkalmazása az angol szövegekhez, 1-1 jogi terület több forrásból megismertetése. Azért Téged választottalak, mert jogi és nyelvi ismereteid is vannak. A weboldaladon látszik, hogy naprakészen követed a jogszabály-változásokat is. Az eddigi tanáraim csak a nyelvet tudták és lelkesen érdeklődtek a büntetőjog, mint olyan iránt, de nyilván ötletük sem volt, hogy speciális kifejezéseket hogy is kéne fordítani..."

Dr. Srakta Ibolya, jogász

 
Dr. Vittay Dorottya, jogtanácsos

"Nagyon tetszett, hogy sok izgalmas és hasznos beszélős feladat volt, ami nagyon jó a gátlások feloldásában! Köszönök szépen mindent! Mind szakmailag, mind emberileg ilyen jogi angol tanárt kívánok mindenkinek!"

Dr. Vittay Dorottya, jogtanácsos

 

"Szeretném megköszönni az elmúlt órákon a segítséget, nagyon hasznos volt és külön örültem neki, hogy közvetlenek voltak az órák, így még jobb volt a tanulás. Tetszik, hogy a csoport igényeihez igazodsz még menet közben is, így sokszor gyorsabban is tudunk haladni."

Dr. Konoróth Máté, jogász

 
Dr. Vittay Dániel, jogi módszertani koordinátor

"Egy kolleganőm tanult nálad 3 fős kurzuson, ő ajánlotta az oktatást, mert alaposan meg akartam tanulni a szaknyelvet - és nem csalódtam! Pozitívként említeném, hogy rugalmas vagy, és a csoport tagjainak igényeihez igazodsz, mindig a kéréseinknek megfelelően állítod össze az anyagot, illetve ennek megfelelően helyezed a hangsúlyt."

Dr. Vittay Dániel, jogi módszertani koordinátor

 

„Ügyvédként dolgozom, az angol nyelvű okiratszerkesztést, tanácsadást (pl. külföldi társaságok alapításához, adásvételi szerződések, stb. készítéséhez) szerettem volna megtanulni. A másik jogi angol képzésen 3 napomba tellett, amíg a rengeteg oldalból-anyagból kiszedtem, mit is kellene megtanulni. Nálad is sok az anyag, de az logikusan felépített és jól-válogatott. Az önéletrajzodból is kiderült, hogy nagy gyakorlatod van az angol jogi nyelvben és az oktatásban, amellett, hogy jogász vagy. A legfontosabb eredmény számomra, hogy végre meg merek szólalni angolul, úgy gondolom, nagyon sokat bővült a szókincsem is. Az oktatás kiterjed mindenre, levélírás, szöveghallgatás, beszélgetés, szövegértés, fordítás, a könyvekkel is meg vagyok elégedve. Köszönöm.”

Dr. Kálmán Andrea, egyéni ügyvéd

 

"Szeretném megköszönni magas színvonalú angol oktatási segítségét. Az angol nyelvi órák nem csak jogi területen bizonyultak rendkívül hasznosnak, de az angolszász tárgyalási technikákban is számos praktikus útmutatást kaptam Öntől."

Szittya Tamás ügyvezető igazgató, Novell PSH Kft.

 

"Véleményem szerint az órák abszolút összeszedettek és lényegre koncentrálóak, nem volt holtidő. Mindent teljesen világosan és érthetően elmagyaráztál. Köszönöm!"

dr. Kiss Nikolett, Legfelsőbb Bíróság tanácsjegyző

 

"Milyen jó lett volna, ha Nálad kezdtem volna a jogi angol tanulását, és ha már fél évvel ezelőtt tanultam volna ezeket! Sokkal könnyebben boldogultam volna a munkahelyi feladatokkal!"

dr. Szabó Anita, jogász

 

"A nyelvstúdió angol szaknyelvi oktatása során szerzett tudás véleményem szerint nélkülözhetetlen a mai gyakorló jogászok számára. Megszerzett tudásomat napi szinten használom ügyvédi praxisom során."

dr. Litauszki Edit, egyéni ügyvéd

 

"Örülök, hogy lehetőségem volt, egy jó kis csapatban tanulni a szakmai angolt. Számomra fontos volt, hogy az órák részletes tematika alapján jól felépítettek és beszédcentrikusak voltak. Így már csak az egyén szorgalmán múlik, hogy mennyit fejlődik a tanfolyam során, mert az alapot biztosítottad a jó könyvekkel is. Remélem még lesz lehetőségem későbbiekben a folytatásra!"

dr. Bak Judit, jogász

 
Anna, fordító-tolmács

"Timi nagyszerűen és módszeresen készít fel. Kerüli a sablonosságot, felméri a jelentkező tudásszintjét, és ennek megfelelő jogi angol tananyagokkal, feladatokkal, szakmai információkkal látja el. Jó ütemben lehet haladni az órákon, melyek mindig vidáman telnek."

Anna, fordító-tolmács

 

"Azt mondják egy jó tanár harmadrészt színész, harmadrészt pszichológus és végül, de nem utolsó sorban: jó szakember. Az első órán megkérdezted, milyen tanárt szeretnék. Az én elképzeléseim és a te képességeid egybeesése miatt, vagy amiatt, mert a fenti hármas felsorolás ennyire igaz rád, de pont olyan tanárom lett, amilyet szerettem volna. Az eddigi eredmények: 97 százalékkal (!) sikerült a nyelvvizsgám, magabiztosan beszélek, és a gyakorlatban is használom a jogi angol órákon tanultakat, például a tárgyalási technikákat."

Dr. Józsa Sára, ügyvédjelölt

 
Dóri, ELTE joghallgató

"Azért kerestelek meg, mert Erasmus ösztöndíjat nyertem egy jogi kar angol nyelvű félévére, és a nyelvgyakorlás mellett a jogi szaknyelvet is meg akartam ismerni. A választott könyv nagyon tetszett, könnyen áttekinthető és hasznos. Nagy a szókincse és mindent begyakoroltat. Emellett nagyon élveztem, ahogy tanultunk. Nem volt száraz, lapos vagy unalmas. Mindig vártam, amikor angolra kellett mennem. Szerintem sokkal könnyebb úgy megtanulni valamit, ha az ember élvezi, amit csinál. Másfelől pedig a mód, ahogy tanítasz, nagyon jó szerintem, mert ha pl. nem értek valamit, először mindig angolul magyarázod el. "

Dóri, ELTE joghallgató

 

"Szaknyelv oktatása esetén – az általános elvárásokon felül – számomra fontos, sőt meghatározó szempont, hogy azt szakember végezze ( ami ritkaság ), továbbá hogy a szakirodalomról naprakész ismeretekkel rendelkezzen, több forrást is használjon a tanításhoz a minél teljesebbkörű és sokrétű ismeretszerzés érdekében. Ezeket az igényeimet Te tudtad teljesíteni, ezért is választottalak."

Dr. Csapó Krisztina, jogtanácsos

 

"Ritka, amikor egy nyelvtanár olyat tud nyújtani, ami kívül esik az önmagába záródó hétköznapi életen, az elkoptatott és monoton frázisokon. Ehelyett a jogi angol órák pergő technikára, szakmai (jogi) helyzetek szimulálására épülnek és csúcsponttól csúcspontig vezetnek. Számomra ettől válnak igazán intenzívvé és hatékonnyá."

Dr. Navratyil Zoltán, egyetemi oktató, PPKE-JÁK

 

"Kiemelném a tanítási módszered beszédcentrikusságát. Fontos, hogy az ember tudjon, illetve merjen megszólalni, és ez máshogy nem kivitelezhető, csak ha gyakorolja."

dr. Herczeg Tamás, jogász

 

"A jogi angol tanulásához és a szaknyelvi szigorlat letételéhez kerestem segítséget joghallgatóként. Timi nagyon lényegretörően magyarázta el a szakszavakat, mindig kiemelte a legfontosabb részeket. Gyakoroltuk, hogy a saját szavaimmal is el tudjam mondani az egyes jogi fogalmakat, illetve azt, hogyan beszéljek bírósági esetekről. Sikerült a szigorlatom, köszönöm."

Pásztor Gábor, PTE joghallgató

 

"Jogi szaknyelvet tanulva számomra rendkívül fontos, hogy a gyakorlati életben használható angoltudást szerezzek. A Timi által összeállított tananyag logikusan felépített, különböző, egymást kiegészítő jogi angol tankönyvekre épül, de a szűk értelemben vett nyelvtanuláson, szókincsen kívül kiterjed olyan a jogászok által nélkülözhetetlen ismeretanyagra is, mint pl. a tárgyalástechnika. Rugalmasan figyelembe veszi az egyéni igényeimet, mindenkinek csak ajánlani tudom!"

Dr. Csók István, ügyvéd

 

"A legjobban az tetszik a Skype jogi angol oktatás során, hogy intenzív, nagyon gyorsan haladunk. Látszik, hogy professzionálisan készülsz az órákra. Nagyon örülök, hogy van egy határozott menete-irányvonala az órának. Úgy gondolom, kiemelkedsz az összes tanár közül, akit megismertem itt, Ausztráliában és Magyarországon."

Dr. Horváth Judit jogász

 

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

dr. Endrédi Attila, jogtanácsos
„Számomra Timi angol jogi tanfolyamában a hatékonyság a legfontosabb. Minden alkalommal rengeteg új dolgot tanulunk, a fejlődés szerintem óráról órára kézzelfogható. Tekintettel az anyag jel...
dr. Endrédi Attila, jogtanácsos
"Milyen jó lett volna, ha Nálad kezdtem volna a jogi angol tanulását, és ha már fél évvel ezelőtt tanultam volna ezeket! Sokkal könnyebben boldogultam volna a munkahelyi feladatokkal!"...
dr. Szabó Anita, jogász

Általános angolt tanulók mondták

Bogi, kontroller
"Alapvetően azért Téged választottalak, mert már telefonban azt a könyvet javasoltad, amiből eleve tanulni szerettem volna. Emellett hamar kialakult a kölcsönös szimpátia is. Szerettem ...
Bogi, kontroller
Olga, Írországból :)
"Örülök a lehetőségnek, hogy az angol nyelvtudásomat gyarapíthatom interneten keresztül. Színes és hasznos tanórákat kapok, amik a mindennapjaimban hatékony segítséget nyújtanak. Az órá...
Olga, Írországból :)

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó