Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Gyakran ismételt kérdések

Kérdezném, hogy a két képzés (Jogi angol kulcsszavak online képzés a Gazdasági jogi képzéssel együtt) elég lenne akár egy jogi szaknyelvi vizsgához is? Bár nekem nem annyira a nyelvvizsga lenne a cél, hanem inkább a használható tudás, csak viszonyításképpen kérdezem. :)

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen, a két kétnyelvű képzés, a Jogi Angol Kulcsszavak online képzés a Gazdasági Jogi Angol képzéssel együtt) szókincse a magyar-angol Profex-vizsgát tekintve nagyjából 90 %-ban, a TOLES nemzetközi jogi szaknyelvi vizsgát teljesen lefedi!
Ahhoz, hogy elkezd, elég egy passzív angol középszintű nyelvtudás és motiváció, hogy akár fél év múlva a zsebedben lapuljon a nyelvvizsga, a megszerzett nyelvtudással pedig magabiztosabban és sokkal profibban tudj érvényesülni.:)
A gyakorlati szakmai életben használt fogalmakkal és példákkal készült, így nem csak a nyelvvizsgán, de az állásinterjúkon és a munkádban is nagy hasznát fogod venni.

Az online képzéseknél a 8-12. hét eltelte után semmit nem tudok újra meghallgatni az anyagból, vagy elolvasni?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: A 8-12. hét elteltével befejeződik ugyan a képzés, de a kinyomtatott szószedeteid és a feladatlapok megmaradnak, így ezekből bármikor át tudod nézni a tanultakat, ha szeretnéd.:)
Az online képzéseinkkel és a könyvekkel való tanulás lehetővé teszi (és épít) az ismétlésre, mivel a képzés során az audió tananyagok számtalanszor meghallgathatóak, a szószedetek, a feladatok utána is átnézhetőek, a kétnyelvű könyvek bármikor átolvashatóak. Ismétlés a (nyelv)tudás anyja!
Képzéseink és nyelvtanulási rendszerünk egyik alapelve a rugalmasság: ennek részeként a tananyag egy részét a szokásos költséges tanórák helyett (internetes eléréssel) bárhol feldolgozhatod. A tananyagok nagy része ( az élő beszédre felkészítő tanórákon, kurzusokon kívül) önfejlesztésre alkalmas formában, megoldókulccsal, kiejtéssel, magyarázatokkal, szótárazás nélkül tanulhatóak.

Ha a napokban kifizetem az online képzés és a könyv árát, arra van lehetőség, hogy a képzést csak egy hónap múlva kezdjem el, és onnan induljon a képzés?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen! Kérlek, írd be ezt a kérést a Megrendelőlapon a Megjegyzés rovatba, és akkor indítjuk el, amikorra kéred! :) Igen rugalmas a képzés.:)

Az idő korlátozottsága miatt a jogi angol képzést a most nemsokára kezdődő vizsgaidőszak után - leghamarabb júniusban- tudnám csak elkezdeni. Ehhez kapcsolódóan az a kérdésem, hogy a képzést nyáron is lehet-e csinálni?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: A képzés(ek)hez az átutalás megérkezése után azonnal, 1 napon belül megkapod a hozzáférést. A képzést természetesen akár nyáron is végezheted, választásod szerint. A Jogi Angol Kulcsszavak -tréning nyolc hét alatt végezhető el, a Gazdasági Jogi Angol- képzés pedig tizenkét hét alatt, ezek a maximum időtartamok, amíg rendelkezésedre áll a hozzáférés: azaz ez alatt hallgathatod a hanganyagokat, megoldhatod a feladatokat, letöltheted a megoldókulcsokat. A tapasztalatok szerint a motivált tanulók a 8 hétig rendelkezésre álló Jogi Angol Kulcsszavak képzést akár 2- 3 hét alatt is meg tudják tanulni, mivel rajtad áll, hogy napi 15-20 percet tudsz-e vele foglalkozni, vagy két-három órát. Természetesen a haladás attól is függ, milyen nyelvi szintről kezdett neki ezeknek a képzéseknek a tanuló (itt a minimum ajánlott a passzív középszint, de elvégezték már alapfok feletti angoltudással rendelkezők is).

Az online tréninggel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy az előfizetést követően a hanganyagok letölthetőek vagy csak online hallgathatóak? Azért merült fel ez a kérdésem, mivel otthon nem mindig megfelelő az internetem ahhoz, hogy komolyabb mértetű anyagokat online hallgassak vagy nézzek.

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Az online képzések (Jogi angol kulcsszavak illetve 1 hónapon belül a Gazdasági jogi angol képzés) hanganyagai nem letölthetőek, azok (mint egy képzésnél) meghallgathatóak, online hozzáféréssel, de ezt számtalanszor az adott 8-12 hetes időtartamban. Az MP3-ak azonban kifejezetten kis méretűek, nagyjából 6-8 perces részekben vannak fent (tehát mint pl. egy -két zeneszám), emiatt már akár mobilneten vagy wifin is jól hallgathatóak, lejátszhatóak. Akár okostelefonon, tableten, laptopon, stb. Mivel a Jogi angol kulcsszavak online képzés 2015 májusa óta elérhető, így eddigi tanulóink már számos rendszeren-eszközön játszották le.
A pdf szószedetek, feladatok, megoldások, stb. letölthetőek és kinyomtathatóak saját célú tanulásra. Videókat nem tartalmaznak a képzések, pontosan a rugalmasság miatt, azaz hogy akár kisebb teljesítményű netes kapcsolat esetén is használhatóak legyenek. Tanulóink visszajelzései alapján már tanulták így edzés, futás, szobabiciklizés, vezetés közben is!
Mivel eddig már számos ügyfelünk részt vett az online képzésen, tudjuk, hogy szinte minden platformon működik. Ha kétségeid vannak, akkor itt van a Nyugodt Döntés Garanciánk: ez azt jelenti, hogy és ha eszközödön nálad véletlenül nem indulna az online képzés (azaz nem indul el az MP3 hanganyag vagy nem tudod megnyitni a pdf-fájlt), és ezt jelzed nekünk a hozzáférés megadása után 24 órán belül, rendszergazdánk segít ebben az esetben emailben vagy/és telefonon, hogy miket állíts be, mit tudsz tenni ennek elhárítása érdekében. Ha követted az utasításait, és még mindig ugyanaz a helyzet, akkor visszautaljuk a képzés árát.

A könyvek, például az „Angol jogi szaknyelv II. Business law Gazdasági jog” című könyv megrendelésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy külföldre szállítás megoldható-e?

Dr. Kovács Tímea: Igen, csak jelezni kell a megrendelőlap „Megjegyzés” rovatában is ezt, mivel ilyenkor nem futárszolgálattal, a honlapon megadott időtartamon belül tudjuk teljesíteni a kiszállítást, hanem postával, illetve a fizetendő postaköltséget az adott országra tekintettel egyénileg egyeztetjük a megrendelővel. Ezidáig számos EU-s tagállamba küldtünk már könyveket.

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy segítséget kérjek. Jelenleg a PPKE JÁK Nemzetközi Igazgatás szakos hallgatója vagyok, Budapesten. Profex jogi szaknyelvhez felkészítő könyvet keresek az Önök oldalán. Nagyon pozitív véleményeket hallottam az itt megjelenő könyveikről. Milyen/melyik könyvet lenne kedves számomra ajánlani, amelyből fel tudok készülni középfokú nyelvvizsgára?

Dr. Kovács Tímea: Köszönöm megkeresését, ha megengedi, megkeresésed és a dicsérő szavakat. Tudomásom szerint több magyar jogi egyetemen - Pázmány, PTE, ELTE, Szeged, stb. - már megjelenése évében ajánlották az „Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga” című könyvet és a képzéseket. Emellett a Jogi Angol Kulcsszavak Könnyedén és a Gazdasági Jogi Angol online képzéseken való részvételt javasolnám, ez utóbbi tartalmazza az „Angol jogi szaknyelv II. Business law” című könyvemet. Ezekben a vizsgára való készüléshez hiteles forrásból származó, kétnyelvű(!), angol és magyar tananyagot találsz.

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem joghallgatója vagyok, ott ajánlották az Ön jogi angol képzését. Profex jogi szaknyelvhez felkészítő anyagokat és képzést keresek. Azt szeretném tudni, hogy a kétnyelvű Profex vizsgára fel tudok-e készülni a honlapon található kétnyelvű online képzések (Jogi angol kulcsszavak és Gazdasági jogi angol könnyedén szókincsfejlesztő online képzés) segítségével?

Dr. Kovács Tímea: A két szókincsfejlesztő online tréning mind a Profex szóbeli, mind az írásbeli részére felkészít, különös tekintettel arra, hogy a képzések hanganyagaival a kiejtés is elsajátítható. Mivel a Profex egy kétnyelvű vizsga, a szótárazásra sem lesz szükséged, hiszen minden könyvünk és képzésünk angol-magyar tananyagokat tartalmaz.

A kérdésre válaszul azt írhatom, hogy a két képzéssel lefedett szókincs nagyjából a Profex-en elvárt kifejezések 90 %-át megtanulhatod, mind a gyakorlatban való használatukat, mind kiejtésüket, mind írásbeli alkalmazásukat tekintve.

Emellett az Angol jogi szaknyelv –sorozat kötetei, az Angol jogi szaknyelv I. és II. könyvek több, a vizsgán előforduló feladattípust gyakoroltatnak, megoldókulccsal, pl. szövegértést, típusteszteket, több nyelvi szinten.

Angol jogi szaknyelvi nyelvoktatással kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. 2003-ban végeztem a jogi egyetemen, akkor angol nyelvből középfokú C típusú nyelvvizsgát szereztem. Az elmúlt években a nyelvet nem kellett használnom, emiatt sajnos valószínűleg elég sokat felejtettem. Néhány hónapon belül olyan területen dolgozhatnék, ahol szükség lesz a jogi angol nyelv ismeretére. Érdeklődni szeretnék, hogy mit tudna javasolni a gyors fejlődéshez, és hogy egy ilyen jellegű képzés (polgári szerződésekkel kapcsolatosan legyen egy biztos tárgyalóképes angoltudásom) mennyi időt venne igénybe.

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: A képzéseket tekintve célodat és igényed figyelembe véve először a "Jogi angol Kulcsszavak Könnyedén" online képzésünket ajánlanám figyelmedbe az "Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga" c. könyvünkkel együtt. A képzés és a kötet 2015. májusa óta bizonyít, itt láthatod azokat a cégeket, szervezeteket, amelyek munkatársai már a mi tananyagainkkal tanulnak mint például a MOL Nyrt., a Tesco Global Zrt., vagy az MTA Btk. Kutatóközpont: https://drkovacstimea.hu/referenciak
Az előbbi, a "Jogi Angol Kulcsszavak Könnyedén" egy kétnyelvű (szótárazás nélkül tanulhatsz!), kiejtéssel együtt tanulható MP3 audiókból, feladatokból és szószedetből álló online képzés, amelyet 8 hét alatt végezhetsz el, de ha heti több órát rá tudsz szánni, akkor akár 2-3 hét alatt rendszerezheted- felfrissítheted és fejlesztheted vele a jogi angol tudásod! A honlapunkon tájékozódhatsz erről részletesen, és én is szívesen elmondom a lehetőségeket, telefonon is válaszolni tudok kérdéseidre. Az enyém 06-30-286-5300, de szívesen hívlak, ha megadod a telefonos elérhetőséged.
https://drkovacstimea.hu/szokincsfejleszto-online-trening (az érintett témákat is itt találod).
Az "Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga" c. könyvünk pedig az egyetlen kétnyelvű (három elismert szakértő által lektorált) könyv jelenleg, amely a szerződések angol nyelvezetét a hatályos magyar jognak megfelelően tekinti át.
https://drkovacstimea.hu/angol-jogi-szaknyelv-szerzodesek-joga
A gazdasági jogi angoltudás is gyakran elvárás ahhoz, hogy a szerződések széles körével tudj foglalkozni angolul (nem írtál arról, mely polgári jogi területek jönnek szóba)... Ha ez illetve a kommunikáció is érdekel, akkor a "Gazdasági Jogi Angol Könnyedén" kétnyelvű képzésünket és kötetünket, illetve az Élőbeszéd-tréningeket ajánlom még - ez utóbbiak szuperhatékony felkészülést nyújtanak a beszéd gördülékennyé és meggyőzővé tételéhez: max. 3 fős beszédközpontú képzések, hozzád igazodva! Az ezen való részvétel már feltételezi, hogy birtokában vagy - leszel a jogi angol kulcsszavaknak, a gazdasági jogi angol szakkifejezéseknek és a tárgyalás során használható fordulatoknak-mondatoknak, amelyeket a fent említett két képzés során sajátíthatsz el megelőzően. Így tényleg a tárgyalóképes kommunikációt tudjuk az órákon előtérbe helyezni, és mindenki hasonló "alapokkal" indul. :) A tárgyalási szintű nyelvtudás esetén (gyakran) a kommunikációban is erősnek kell lenned, nem tudom, az új munkahelyeden írásbeli vagy szóbeli feladatokkal-kihívásokkal találkozol majd.

A jogi angol online tanfolyamoddal kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Már napok óta olvasgatom, de bizonytalan vagyok, így jobb, ha rákérdezek. A nagyfiam másodéves az ELTE jogi karán és nagyon élvezi. Emellett nagyon szereti a nyelveket, angolul is jól beszél. Nemrég említette, hogy szeretne jogi angolt tanulni, nagyon érdekli, de most nem nagyon van ideje. Ezek után találtam meg a tanfolyamod és mivel jön a karácsony, remek ajándéknak gondolom. A kérdésem, és ebben biztos, hogy tudsz segíteni, hogy ajánlott-e egy másodéves joghallgatónak? A másik kérdés, ha most megrendelem, megoldható-e, hogy csak karácsony után kapjon e-mailt (hogy meglepetés maradjon)? És az megoldható-e, hogy csak a vizsgaidőszak után februárban kezdje meg a 8 hetet?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen, az online jogi angol képzést tipikusan jogászok, fordítók és joghallgatók végzik. Számukra nagy előny lesz később, amikor a munkaerőpiacon szembesül(het)nek azzal, hogy sok helyen már nemcsak előny, hanem elvárás azon angol szaknyelv ismerete, amely a magyar jogot precízen írja le. Mindkét további kérdésedre igen a válaszom: ha Te rendelsz és a szállításnál a Te címed adod meg, Neked postázzuk az „Angol jogi szaknyelv I. Szerződések joga” könyvet, amelynek azonnal örülhet a megajándékozott. A képzés pedig választásotok szerint kezdődhet akár jövő februárban.

A kérdésem, hogy még meg tudom-e rendelni karácsony előtt a jogi angol online képzést a bátyám részére? Ő a Károlin végzett, és még nem tanult jogi angolt (de van középfokúja angolból) ajánlható neki? Szeretném, hogy meglepetés maradjon, hogy ezt kapja.

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen, pont megfelelő lesz neki, ha van egy -ahogy írtad- passzív angol nyelvtudása. FONTOS, ha meglepetésnek szánod az online jogi angol képzésünket, akkor az ajándékozó email címét add meg, azaz a sajátod, így a visszaigazolás is az ajándékozóhoz érkezik.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy én közgazdász vagyok, és angol tanuláshoz szeretném használni a könyvet, mivel jogi dolgokat tanulok angolul. Joghoz nem értek, csak annyira, amennyire egy közgazdásznak szükséges. Tudom ezt a könyvet és a tanfolyamat “nyelvkönyvként” használni? Azaz megtanulni az angol-magyar kifejezések PONTOS szinonímáit, használatát?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen, pontosan erre vállalkozik a képzés és a könyv. Az utóbbi a szerződések tekintetében, kétnyelvű szószedetekkel, angol és magyar nyelven (szótárazás nélkül!) és részletes magyarázatokkal ellátott kötet. Az előbbi pedig egy szintén kétnyelvű, a jogi angol kulcsszavakat oktató-rendszerező képzés, teli kifejezésekkel és példamondatokkal magyarul és angolul. Mindkettő jogászi alapok-jogi végzettség nélkül végezhető: https://drkovacstimea.hu/szokincsfejleszto-online-trening
Emellett lehetséges, hogy közgazdászként érdekelhet a "Gazdasági Jogi Angol Könnyedén" online képzésünk és hozzá tartozó könyvünk, ha később folytatnád a tanulást a társasági jog, munkajog, ingatlanjog stb. témakörökben. Ezen tananyagainkról itt olvashatsz bővebben: https://drkovacstimea.hu/blog/gazdasagi-jogi-angol-tarsasagi-jog-ingatlanjog-munkajog-kozbeszerzes-a
Mivel csak nálunk találhatsz kétnyelvű, szótárazás nélküli jogi angol tananyagokat illetve audiókkal-kiejtéssel együtt tanulható tananyagokat, amelyek az utalás megérkezése után azonnal (1 napon belül) elérhetőek, emiatt biztosan gyorsabban és hatékonyabban tudsz ezekkel készülni, mintha akár egynyelvű nyelvkönyvekkel és anyagokkal fejlődnél. A kötetet tapasztalt jogász-nyelvész írta (PhD tanulmányok ezen témakörben, 7 éves gyakorlati jogi tapasztalattal plusz 8 éves jogi angol oktatói tapasztalat): https://drkovacstimea.hu/szakertoink) , a könyv lektorai pedig a Profex jogi nyelvvizsga megalkotója, a PPKE jogi karának egyetemi adjunktusa és egy LLM nemzetközi ügyvéd.

A Szegedi Tudományegyetem joghallgatója vagyok, még ősszel beszéltünk először emailben majd telefonon is, hogy szeretném majd a nemzetközi jogi szaknyelvi nyelvvizsgát, a Tolest megcsinálni. Megnéztem a vizsgaidőpontokat is, egyelőre a novemberi időpontra gondoltam, a Higher vagy az Advanced fokozatra szeretnék felkészülni. A kérdésem, hogy tudna-e segíteni a felkészülés megtervezésében, mikor lenne érdemes elkezdeni? Ha jól tudom az online anyagok nyolc hétig állnak rendelkezésre.

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Igen, a Jogi angol kulcsszavak képzéshez 8 hétig áll a rendelkezésedre a hozzáférés, és nemsokára bevezetésre kerül a Business law-szókincset feldolgozó képzés is. Ez (maximum) plusz 3 hónapos felkészülést jelentene. E két online képzés elvégzésével gyakorlatilag megtanulható a nemzetközi jogi szaknyelvi vizsga szókészlete, mivel több mint 900 releváns jogi angol szakkifejezést tanulsz majd meg, és ez szinte biztosan elég lesz a vizsgához. :-) Ráadásul akár otthonról (vagy ahol van netelérésed), szótárazás nélkül!Online elérhetőek, így akár otthonról (vagy ahol van netelérésed), szótárazás nélkül tanulhatsz! Mivel szóbeli részre nem készülnél (a Toles-en nincs szóbeli rész), ezért ezek után kifejezetten vizsgafeladatokat javaslok átvenni, ha így neked is megfelel.

Középfokú angolom van, de a tudás elég passzív, fél éve egyáltalán nem használtam az angolt, így azt még szeretném egy kicsit feleleveníteni, mielőtt nekiállok az online képzéseknek. Mit javasol ehhez?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Középfokú angolod felelevenítéséhez egy nyelvtan-könyvet javaslok, pl. az English Grammar In Use-t, ha ismered, ez valószínűleg elég lesz a passzív tudásod felfrissítéséhez, rendszerezéséhez. A képzéseinkben (így a Jogi Angol Kulcsszavak online képzésünk során szintén) magyarul és angolul is hallhatod-olvashatod a kifejezéseket és mondatokat, megkapod a megoldásokat, így további ismétlés helyett ezekkel azonnal elindulhatsz a célod felé. Ahogy a képzésről szóló oldalra feltett hanganyag-részletben is hallhatod, felépített, rendszerezett a tudásanyag, így azonnal nem találod magad a „mélyvízben”.:)

Mennyi a könyv szállítási költsége, ha megrendelem a képzést?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: A megrendelő számára ingyenes, mivel a könyv kiszállításához kapcsolódó költségeket a képzés megrendelése esetén mi álljuk.

Csak átutalással tudok fizetni?

Igen, jelenleg ez a mód elérhető.

Hogyan tudom elkezdeni a képzést?

Írd be az adatokat a Megrendelőlap mezőibe, kattints a Megrendelem gombra, ezzel szerződés jön létre köztünk (ÁSZF itt olvasható). Utald át az összeget, ezután maximum 1 munkanappal egyedi hozzáférésed megkapod emailben, és ezzel megkezdődik a képzésed, amellye elindulhatsz a kitűzött cél felé.

Kiknek ajánlottak a képzések?

Az angol jogi szaknyelvet elsajátítani kívánó, de elfoglalt

Mennyi időráfordítást igényel a Gazdasági Jogi Angol képzés elvégzése?

Te szabhatod meg, mikor és mennyi ideig tanulsz: a képzés tananyagai 12 hétig állnak rendelkezésedre, de heti két-három tananyag feldolgozásával már 4-5 hét alatt elvégezhető az adott képzés.

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"Angolul beszélő ügyfelekkel szeretnék kommunikálni szóban és írásban, beleértve a jogi tanácsadást is, távolabbi célként tűztem ki angol nyelvű szerződések írását és angol jogi szövege...
Dr. Tóth Balázs Gergely ügyvéd
Dr. Leginszky Andrea, Írország
"Azért kerestelek meg Téged, mert az egyetem elvégzése után külföldön szeretnék állást kapni jogi területen. Nagyon megtetszett a módszered és az, hogy Skype-on tanulhatok. Hogyan jelle...
Dr. Leginszky Andrea, Írország

Általános angolt tanulók mondták

Kinga, programozó
"Amikor eldöntöttem, hogy keresek egy angoltanárt, több ember lapját is megnéztem. Akkor lettem biztos benne, hogy Hozzád szeretnék járni, amikor az első email-t váltottuk. Nem győztem ...
Kinga, programozó
Vera, budai marketingcég vezetője
"Sokszor belekezdtem az angoltanulásba, de mindig akadályokba ütköztem, mert nem kötött le a tanár, nem volt érdekes, érthető a kommunikáció, úgy éreztem, egy vagyok a sok közül, és nem...
Vera, budai marketingcég vezetője

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó