Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi szaknyelv oktatása - Egyéni Online nyelvoktatás Skype-on és emailen

Jellemzői

Nyelvi szintek

Az angol jogi szaknyelv tanulásához legalább középfokú (intermediate) általános angol nyelvtudás szükséges. Ezért az első órán felmérjük az összes nyelvi készség (Speaking, Reading, Listening, Writing) jelenlegi szintjét, és ha szükséges, az általános nyelvi készségek erősítése - felfrissítése után az egyéni igényeknek - céloknak és szintnek megfelelően megkezdődik a jogi szaknyelvben való elmélyedés.

Módszer

A tanítási módszerem interaktivitásra épül. Tapasztalatom szerint sokkal hatékonyabb készségfejlesztés és berögződés érhető el így, mint amikor egy oktató beszél és a nagyobb számú hallgatóság passzívan befogad. Ennek szellemében, a szintnek megfelelően lehetőség van az összes fontos (vagy néhány preferált) jogterület rendszerezett áttekintésére angol nyelven RENGETEG ÉLŐ KOMMUNIKÁCIÓVAL, megtörtént esetek szimulálásával, szerepjátékkal, lawyer-client interview-val, gyakorlati példákkal, sokféle szerződéssel, amelyek a mindennapi munkában és az angol jogi szaknyelvi nyelvvizsgán előfordulnak.

Az egyéni jogi angol oktatásról

A live-online nyelvóra egy internetalapú élő egyéni nyelvóra. A live-online órák során Skype-on tartjuk az órákat. Ehhez szélessávú Internet kapcsolattal rendelkező számítógépre, egy Skype-fiókra-ra (könnyen létrehozható, olyan, mint egy email-fiók) és mikrofonra-hangszórókra vagy fejhallgatóra van szükség. Az óra úgy zajlik, hogy a megbeszélt időpontban mind a tanár, mind a tanítvány a saját gépe előtt ül, és úgy beszélget egymással, mintha telefonálnának. A használt könyvek előttük, és a tanár ugyanúgy kérdez, beszédkészséget fejleszt, nyelvtant magyaráz, ahogy egy személyes megjelenéssel zajló órán. Az órákat mindig a Te igényeidnek –szükségleteidnek megfelelően állítjuk össze, a Hozzád legjobban passzoló módszerrel, tehát amellyel a leggyorsabban-leghatékonyabban tudsz haladni. Az írásbeli házikat emailben küldi el a tanítvány, és a tanár így javítja ki azokat. Természetesen órán is beszél róluk, elmondja, mik voltak a hibák. Az online óra is ugyanolyan hosszú (általában 2x45 perc, másfél óra) és ugyanannyiba kerül, mint az élő. Annyi a különbség, hogy mivel itt a tanítvány azonnal utána, a "helyszínen" nem tud fizetni, ezért ennek a díja előtte meg kell hogy érkezzen akár rózsaszín csekken feladva a postán, vagy a számlára utalással. A számlát ezek beérkezte után postázzuk. Folyamatos magánoktatás esetén a számlát a törvény alapján gyűjtőszámlaként havi egyszer utólag (ésszerű határidőn belül, a tanítvánnyal egyeztetve általában a hónap végén) állítjuk ki, a fizetés és a szolgáltatás teljesítése után.

Óralemondás a leegyeztetett időpont előtt minimum 24 órával lehetséges. Amennyiben a tanítvány ezután mondja le a számára fenntartott alkalmat, igyekszünk az adott hétre pótóra-időpontot egyeztetni, ha nincs vagy más okból ez nem lehetséges, akkor az óradíjat ki kell fizetni. A személyes megjelenéssel zajló tanórák helyszínéről itt olvashatsz többet: https://drkovacstimea.hu/helyszin

Írásbeli email-es oktatás

Emellett az igényekhez igazodva már írásbeli (emailben történő) oktatásra is van lehetőség. A tananyagokat személyre szabottan állítom össze, és ezután küldöm el emailben a tanítványnak. Az email-es levelezős oktatás esetén is tudunk a tanítvány igényeihez, kéréseihez alkalmazkodni: lehetnek ezek akár fordítások, levélírások, feladatmegoldások, stb., amelyeket visszaküldés után néhány napon belül kijavítok.

A Prémium jogi angol csomagban akciós áron, ingyen kétnyelvű tankönyvvel! Kattints a részletekért ide.

A szaknyelvet itt elsajátítók VÉLEMÉNYEIBŐL:

"Szaknyelv oktatása esetén – az általános elvárásokon felül – számomra fontos, sőt meghatározó szempont, hogy azt szakember végezze (ami ritkaság), továbbá hogy a szakirodalomról naprakész ismeretekkel rendelkezzen, több forrást is használjon a tanításhoz a minél teljesebb körű és sokrétű ismeretszerzés érdekében. Ezeket az igényeimet Te tudtad teljesíteni, ezért is választottalak."
Dr. Csapó Krisztina, vezető jogtanácsos

"Rengeteg önbizalmat és tudást kapok Tőled, amiért nem győzök elég hálás lenni! Nagyon tetszik, hogy a jogi angol szókincse mellett (ahogy kértem) nyelvtant is tanulunk, sokat beszélünk a témakörben, magnót hallgatunk. Közben csak úgy ragadnak rám a jogi szakszavak, az egész nyelv szinte a részemmé válik."
Dr. Farkas Barbara, jogi szerkesztő, CompLex jogtár

"Ritka, amikor egy nyelvtanár olyat tud nyújtani, ami kívül esik az önmagába záródó hétköznapi életen, az elkoptatott és monoton frázisokon. Ehelyett a jogi angol órák pergő technikára, szakmai helyzetek szimulálására épülnek, és csúcsponttól csúcspontig vezetnek. Számomra ettől válnak igazán intenzívvé és hatékonnyá."
Dr. Navratyil Zoltán, egyetemi oktató, PPKE-JÁK

További vélemények...

Tananyag

Ha itt kéred, ingyen megkapod a Jogi angol gyűjteményt, melynek tartalma: Több mint 600 válogatott, hallgatható jogi angol szöveg (MP3) és a jogi szaknyelvi kérdések-válaszok gyűjteménye, egyben, kereshető formában!

További részletekről kérlek, érdeklődj valamely elérhetőségemen!

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"A nyelvstúdió angol szaknyelvi oktatása során szerzett tudás véleményem szerint nélkülözhetetlen a mai gyakorló jogászok számára. Megszerzett tudásomat napi szinten használom ügyvédi praxis...
dr. Litauszki Edit, egyéni ügyvéd
"Kiemelném a tanítási módszered beszédcentrikusságát. Fontos, hogy az ember tudjon, illetve merjen megszólalni, és ez máshogy nem kivitelezhető, csak ha gyakorolja."...
dr. Herczeg Tamás, jogász

Általános angolt tanulók mondták

Timi, cégtulajdonos
"Nálad 2 óra többet ért, mint a 3 hetes külföldi nyelvtanfolyam! Tényleg nagyon hatékony módszerrel tanítasz."...
Timi, cégtulajdonos
Kinga, programozó
"Amikor eldöntöttem, hogy keresek egy angoltanárt, több ember lapját is megnéztem. Akkor lettem biztos benne, hogy Hozzád szeretnék járni, amikor az első email-t váltottuk. Nem győztem ...
Kinga, programozó

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó