Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

251. A nemzetközi igazgatási diplomám megszerzéséhez a középfokú Profex nyelvvizsgát kellene megszereznem, erre egy időpont van Budapesten, áprilisban. Emiatt a segítségét szeretném kérni, a tanyagok közül melyiket ajánlja ehhez. Érdemes még így február közepén nekiállnom? (Az általános angol nyelvvizsgát régebben tettem le, azóta angol jogi szövegeket csak olvastam).

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász, egyetemi oktató: Igen, a kétnyelvű online képzésekkel (és két nyomtatott könyvvel, lásd részletesen alább) akár már ma el tudsz kezdeni felkészülni! Nagy előnye, hogy ahogy Profex-vizsga magyar-angol, azaz kétnyelvű vizsga, úgy az összes tananyagunk is kétnyelvű. Így szótáraznod sem kell, a haladás sokkal gyorsabb, mintha erre is időt kellene szánnod.

Kicsivel több mint 2 hónapod van még a vizsgáig, így a Jogi Angol Kulcsszavak online képzés biztosan könnyen, lazább időbeosztással is elvégezhető. A Jogi Angol Kulcsszavak online képzéssel az alábbi témakörökben tanulhatod meg a középszintű jogi angol szókincset szövegkörnyezetben, példamondatokkal:

Jogi angol kulcsszavak
1. Gyakori igék a jogi angolban és használatuk
2. Gyakori főnevek a jogi angolban és használatuk
3. Tulajdon, birtok, jogok, kötelezettségek

Jogszabályok, eljárások
4. Törvényhozás, jogalkotás, hatályon kívül helyezés
5. Hatóságok, kérvény benyújtása, iktatás, határidő
6. Eljárások, per, bíróság, elsőfok, fellebbvitel

A szakod miatt is fontos, gazdasági jogi szókincset a másik, a Gazdasági Jogi Angol online képzéssel tudod elsajátítani. Ez is beleférhet addig, hiszen a gyors haladást megkönnyítjük azzal is, hogy a megrendelés és az utalás után az egész tananyag azonnal hozzáférhető számodra! Azaz nem kell várnod senkire és semmire, nem \"csepegtetve\", emailenként jön az anyag. A hozzá tartozó tankönyvet 2-3 napon belül küldjük futárral.

Gazdasági Jogi Angol online képzés témakörei:

1. A társaságok angol nyelvű terminológiája
2. A társaságok működése, vagyonjogi helyzete
3. Ingatlan (termőföld, lakás, stb.) adásvétele
4. Ingatlanjog és a bérlet
5. Pénzügyi jog, adójog
6. A közbeszerzések
7. Munkajog
8. Szellemi alkotások joga, szerzői jog
9. Eljárásjog (Be.), az ügyészség és a bíróságok
10. A jogi angol nyelvtana

+ 1 lecke: Tárgyalási fordulatok kész beszédfordulatok, mondatok

A képzések és az Angol jogi szaknyelv-könyvek a gyakorlati szakmai életben használt fogalmakkal és példákkal készültek, így ennek a tudásnak nem csak a nyelvvizsgán, de az állásinterjúkon és a munkádban is nagy hasznát fogod venni.

A Gazdasági Jogi Angol online képzést itt rendelheted meg.
2018.02.13

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

„Az Ügyvédek lapjában olvastam egy cikket, ezután kerestem meg a weboldalt. Szerettem volna fejleszteni a tudásom, amely társalgási szinten elég jó, de szaknyelvi szinten teljesen üres volt ...
Dr. Gyenes Edina, ügyvédjelölt
"Örülök, hogy lehetőségem volt, egy jó kis csapatban tanulni a szakmai angolt. Számomra fontos volt, hogy az órák részletes tematika alapján jól felépítettek és beszédcentrikusak voltak...
dr. Bak Judit, jogász

Általános angolt tanulók mondták

Bea, fuvolatanár
"A leghatékonyabb nyelvtanár, akivel valaha is találkoztam. Neki sikerült 3 hónap alatt felkészíteni egy sikeres angol alapfokra. Ez nem semmi! Sőt...! Boldog vagyok, hogy együttes munk...
Bea, fuvolatanár
Timi, cégtulajdonos
"Nálad 2 óra többet ért, mint a 3 hetes külföldi nyelvtanfolyam! Tényleg nagyon hatékony módszerrel tanítasz."...
Timi, cégtulajdonos

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2022 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó