Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

304. A jogi kar elvégzése után nagy nehezen letettem egy középfokú angol nyelvvizsgát, hozzáteszem, ebből is a könnyebb, egyházi angol szaknyelvi vizsgát, ennek is már lassan 4 éve. Az álláskeresések során rá kellett jönnöm, hogy jóformán minden jogászi álláshoz elengedhetetlen az aktív, használható angol nyelvtudás. A kérdésem, hogy a jelenleg már megkopott, amúgy sem túl erős általános angol nyelvtudásomat fejlesszem és utána végezzem el a jogi szaknyelvi képzést, vagy pedig érdemes így is nekivágni?

Dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, jogi angolt oktató jogász, kutató: Sokan kerestek meg hasonló problémával, éppen emiatt készítettem el a Jogi Angol Könnyedén tananyagokat. Ez két online jogi angol képzést és tankönyveket tartalmaz. Mindegyik kétnyelvű, azaz minden angolul és magyarul is elhangzik, megvan, emiatt célirányosan, azonnal ezzel is tudsz kezdeni.

A passzív nyelvtudásodat is fel tudod erősíteni, aktívabbá tenni ezáltal, mert hallhatod, olvashatod a kifejezéseket, a mondatokat angolul és magyarul is, a feladatok is kétnyelvűek, így minden azonnal érthető, stb.

A közép jogi angol szintet megcélzó képzéssel lenne érdemes kezdened, ez a Jogi Angol Kulcsszavak képzés.

A haladó szintű, Gazdasági Jogi Angol képzéssel viszont azon kifejezéseket, fordulatokat tanulhatod meg, amelyeket az álláshirdetésekben tárgyalóképes szakmai nyelvtudásként aposztrofálnak, célod eléréséhez ez is nagyon hasznos lesz. :)

2022.09.06

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

„Ügyvédként dolgozom, az angol nyelvű okiratszerkesztést, tanácsadást (pl. külföldi társaságok alapításához, adásvételi szerződések, stb. készítéséhez) szerettem volna megtanulni. A másik jo...
Dr. Kálmán Andrea, egyéni ügyvéd
"Angolul beszélő ügyfelekkel szeretnék kommunikálni szóban és írásban, beleértve a jogi tanácsadást is, távolabbi célként tűztem ki angol nyelvű szerződések írását és angol jogi szövege...
Dr. Tóth Balázs Gergely ügyvéd

Általános angolt tanulók mondták

Kinga, programozó
"Amikor eldöntöttem, hogy keresek egy angoltanárt, több ember lapját is megnéztem. Akkor lettem biztos benne, hogy Hozzád szeretnék járni, amikor az első email-t váltottuk. Nem győztem ...
Kinga, programozó
Bea, fuvolatanár
"A leghatékonyabb nyelvtanár, akivel valaha is találkoztam. Neki sikerült 3 hónap alatt felkészíteni egy sikeres angol alapfokra. Ez nem semmi! Sőt...! Boldog vagyok, hogy együttes munk...
Bea, fuvolatanár

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó