Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

227. Mostanra hoztam meg a döntésemet, hogy belevágok egy angol jogi szaknyelvi vizsga megszerzésébe. Segítségedet kérem, hogy mely vizsgát, és ahhoz mely képzést-képzéseket ajánlod. A többféle képzés közül nem tudok egyedül dönteni, hogy melyik is lenne szükséges, esetleg több is hasznos lehet. Még nem döntöttem, hogy milyen is legyen pontosan a vizsga - igazából nincs szükségem a papírra, inkább a tudásra, de a vizsga sikeres letétele talán jobban motivál majd. Ügyészként dolgozom, a büntetőjog területén van valamennyi szaknyelvi ismeretem, de egyéb területen nincs. Sajnos nem nagyon tudom gyakorolni, így kezd passziválódni az eddig megszerzett tudás. Jelenlegi problémám, hogy elhúzódó lakásfelújítás miatt egy ideig (mesterektől függően hosszabb ideig...) nem tudok Skype-ot használni, a számítógép a lakás mélyére került.

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Sokan kérdeztek tőlem a képzések tartalmáról, illetve arról, milyen szint érhető el velük, így nemrégiben a honlapra is feltettem egy választ, ezt itt elolvashatod:
http://drkovacstimea.hu/blog/jogi-nyelvvizsga-tananyaga

Ha nem olvastál még az egyes jogi nyelvvizsgákról, ezeket is érdemes lehet megnézned, leírtam részletesen, melyik mire jó általánosságban (tanulóimmal az egyéni célokat, igényeket, stb. mérlegelve részletesen is tudunk erről beszélni-írni):
http://drkovacstimea.hu/jogi-angol-szaknyelvi-vizsgak

Az alábbiakban részletesen bemutatásra kerülő jogi szaknyelvi képzéseink, tankönyveink, tananyagok elismertségéről (nem teljes) referencia listánk is ad egy átfogó képet.:) Egészen új hír, hogy szeptembertől a Pázmány Jogi Karának angol nyelvi jogász-szakfordító képzésén lesz tananyag a kötet.:))
http://drkovacstimea.hu/referenciak

Az alábbi két képzéssel és könyvvel több mint 900 releváns jogi angol szakkifejezést tanulhatsz majd meg - szótárazás nélkül, sok gyakorlatias, szóbeli és írásbeli feladattal, saját időbeosztásod szerint ütemezve, maximum 5 hónap alatt (ez lerövidíthető, ha naponta és több időd van tanulni). Mindegyik online elérhető, és ha a PC-d, laptopod nem elérhető, az okostelefonodon is ugyanúgy tudod használni!
A "Jogi angol kulcsszavak könnyedén" elnevezésű képzésnél néhány tanóra áráért egy 8 hetes komplex felkészítést kapsz. A képzés kétnyelvű(!), szótárazás nélkül, hatékonyan tanulható. 2015 májusa óta rengetegen elvégezték, elsősorban hozzád hasonló jogászok (a zárt Facebook csoportban a résztvevőkkel is lehet kommunikálni). Erről a képzésről itt olvashatsz, a részletes tartalommal, és bele is hallgathatsz néhány hanganyagba:
http://drkovacstimea.hu/szokincsfejleszto-online-trening

Elérhető már az üzleti jogi - gazdasági jogi szókincset feldolgozó képzésünk, a "Gazdasági jogi angol"online képzés is, szintén egy vadonatúj, kétnyelvű tankönyvvel együtt. Ebben társasági jogi, ingatlanjogi, munkajogi, pénzügyi jogi, büntető eljárásjogi, stb. szakkifejezések szerepelnek a többi között, és egy 5 szakértő által lektorált, szintén kétnyelvű kötetből is tanulhatsz. Itt olvashatsz róluk bővebben: http://drkovacstimea.hu/blog/gazdasagi-jogi-angol-tarsasagi-jog-ingatlanjog-munkajog-kozbeszerzes-a


2017.08.24

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"Örülök, hogy Timihez jártam jogi angolra, mert jó könyv segítségével, tempósan, változatosan vettük át a különböző jogterületeket, témákat angolul. Tudásomat külföldi ügyvédi irodákka...
Dr. Szigetvári József, ügyvédjelölt
"Jogi szaknyelvet tanulva számomra rendkívül fontos, hogy a gyakorlati életben használható angoltudást szerezzek. A Timi által összeállított tananyag logikusan felépített, különböző, eg...
Dr. Csók István, ügyvéd

Általános angolt tanulók mondták

Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola
"Én nagyon élveztem az óráidat, főleg mert jó volt a hangulat és a társaság, és mert a tanulásban is segített, hogy a suli mellett ott is tudtam angolozni. Szerintem legjobban a szókinc...
Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola
Bogi, kontroller
"Alapvetően azért Téged választottalak, mert már telefonban azt a könyvet javasoltad, amiből eleve tanulni szerettem volna. Emellett hamar kialakult a kölcsönös szimpátia is. Szerettem ...
Bogi, kontroller

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó