Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

221. Középfokú angolom van, de a tudás elég passzív, fél éve egyáltalán nem használtam az angolt, így azt még szeretném egy kicsit feleleveníteni, mielőtt nekiállok a Jogi Angol Kulcsszavak online képzésnek. Mit javasol ehhez?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: A képzéseinkben, így a Jogi Angol Kulcsszavak online képzésünknél is nemcsak angolul, de magyarul is hallhatod és olvashatod a kifejezéseket, a mondatokat, megkapod a megoldásokat. Emiatt azonnal mindent meg fogsz érteni, az új szavakat kontextusban és magyarázatokkal tudod megtanulni, így a passzív nyelvtudásod is fel fog frissülni! Ahogy a képzésről szóló oldalra feltett részletben is láthatod-hallhatod, felépített és rendszerezett a tudásanyag, azaz nem azonnal „mélyvíz”.:)

Ha úgy érzed, a középfokú nyelvtanod veszett a homályba, ennek felelevenítéséhez javaslok egy nyelvtan-könyvet, az English Grammar In Use-t, ez elég lesz a felfrissítéshez. A könyv végén van egy tesztsor, amire ha rászánsz egy fél órát, kiderül, mely részek "halványodtak el" az idők során, és azokat gyorsan átnézheted a referenciaként megadott leckékben.

A tanulási módszerünk miatt azonban akár enélkül is nagyon hatékonyan tudsz haladni. Az oka, hogy online képzéseink során a Makara-féle (a Villám-nyelvtanulás kidolgozója) nyelvtanulási módszertanban megjelenő egyik technikát is alkalmazzuk. Eszerint a magyar szakkifejezéseket követően tanuljuk meg annak megfelelőjét, az angol kifejezéseket, és a magyar mondatot követően hallhatóak-olvashatóak az angol mondatok. Így minden tanuló előre tudja, hogy mit jelent az angolul elhangzó szakkifejezés, és miről szól majd az idegen nyelven elhangzó mondat. Ebből fakad képzéseink azon előnye, hogy akár a Gazdasági Jogi Angol Könnyedén képzésünk adójogról és a pénzügyi jogról szóló 5. leckéje is rögtön érthetővé válik azon tanuló számára is, aki történetesen éppen ezzel a leckével kezdené meg a tanulást. :)

„Az életben is gyakran előre sejtjük, hogy mit gondol a másik, mit akar és fog éppen kimondani. Ezzel a megcserélt sorrenddel elérjük, hogy azonnal mindenki értsen minden kifejezést és mondatot. Az angol nyelvű beszéd hangzása által keltett élmény azonnal és automatikusan összekapcsolódik a már ismert képzettel. A kölcsönös viszony az első alkalommal még gyenge, viszont az élmény ismétlődése nyomán megerősödik és pontosabbá válik azzal, hogy a magyar mondatot előre bocsátjuk. A nyelvtanulók közül mindenki érti azt, függetlenül attól, hogy ki mit ismert már korábbról, függetlenül attól is, hogy ki milyen induló szinten érkezett, ki melyik leckéből mit jegyzett meg és mit hagyott ki a korábbiakban.” (In: Makara György: A kvantum nyelvtanulás felfedezése 2016.)
2017.06.14

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

„Azért ajánlanám másoknak is ezt az oktatást, mert olyan oktatja a szaknyelvet, aki tisztában van a magyar és az angolszász jogrendszerrel is (nem fordulhat elő bizonyos jogintézmények fordí...
Dr. Molnár Krisztina, jogász
Dóri, ELTE joghallgató
"Azért kerestelek meg, mert Erasmus ösztöndíjat nyertem egy jogi kar angol nyelvű félévére, és a nyelvgyakorlás mellett a jogi szaknyelvet is meg akartam ismerni. A választott könyv nagyon t...
Dóri, ELTE joghallgató

Általános angolt tanulók mondták

Vera, budai marketingcég vezetője
"Sokszor belekezdtem az angoltanulásba, de mindig akadályokba ütköztem, mert nem kötött le a tanár, nem volt érdekes, érthető a kommunikáció, úgy éreztem, egy vagyok a sok közül, és nem...
Vera, budai marketingcég vezetője
Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem
"Szerintem nagyon jól tanítottál, kedves voltál és mindig bátorítottad és ösztönözted az embert. Jó volt, hogy szituációs játékokkal színesítetted az órát.:-) Tényleg nagyon kedves és l...
Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2022 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó