Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

5. Polgári jogi és gazdasági jogi szakszavakat szeretnék tanulni, mert szükségem van azokra az új ügyvédjelölti munkámhoz. Ehhez lenne egy olyan kérdésem, hogy angol jogi szaknyelv tanulásához melyik könyvet ajánlja, amiből a szükséges szavakat elkezdhetném magamtól tanulni, amíg elkezdődik a kurzus?

Dr. Kovács Tímea: Sajnos jelenleg nem tudok olyan könyvet ajánlani, amelyből a magyar és angol szószedet betanulása „egy az egyben” ajánlható lenne (az Önt érdeklő területekkel foglalkozó jogi angol tankönyvek többnyire egynyelvűek). Kérlek, figyeld a honlapot, mivel a problémád megoldására összeállított anyag publikálása folyamatban van. Jelenleg szótár beszerzése lehet a kérdésedre a válasz, viszont a magyar- angol szótárakat gyakran magyar bölcsészek-nyelvtanárok állították össze, akik a jogi tartalmakkal nincsenek mindig tisztában. A háttérismeret nélküli, kizárólag ezekre való támaszkodás könnyen félreviheti az értelmezést, ezért "betanulásuk" nem ajánlott. A jogi angollal foglalkozó megbízható könyvek (néhány a Tananyagok menüpontban is szerepel) un. szinoptikus, összehasonlító tanulmányozása lehet még célravezető. Marilyn vos Savant (230 IQ-val a világ legintelligensebb asszonya) ajánlja ezt a technikát, mint legeredményesebbet. Ennek során egyszerre nemcsak egy, hanem több könyvet olvasol, és ezeket összefüggésbe hozod egymással és a témával- ahogy tetted például a szakdolgozat elkészítésénél. Ezután olyan analízisre leszel képes, amely egyetlen könyvben sem található.
2010.10.08

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

„Egy véletlen során bukkantam rá a honlapodra, és rögtön tudtam, hogy nálad jó kezekben leszek. Nem is csalódtam, nemcsak a szókincsem fejlődött, hanem még a kiejtésem is javult. Számomra fo...
Dr. Tamás Dóra PhD, terminológus-kutató, egyetemi óraadó és nyelvtanár, gazdasági-jogi szakfordító és tolmács
„Ügyvédként dolgozom, az angol nyelvű okiratszerkesztést, tanácsadást (pl. külföldi társaságok alapításához, adásvételi szerződések, stb. készítéséhez) szerettem volna megtanulni. A másik jo...
Dr. Kálmán Andrea, egyéni ügyvéd

Általános angolt tanulók mondták

Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem
"Szerintem nagyon jól tanítottál, kedves voltál és mindig bátorítottad és ösztönözted az embert. Jó volt, hogy szituációs játékokkal színesítetted az órát.:-) Tényleg nagyon kedves és l...
Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem
Timi, cégtulajdonos
"Nálad 2 óra többet ért, mint a 3 hetes külföldi nyelvtanfolyam! Tényleg nagyon hatékony módszerrel tanítasz."...
Timi, cégtulajdonos

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2022 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó