Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

290. Tárgyalóképes szakmai angol nyelvtudást szeretnék, de sajnos nem tudok többszázezret kiadni erre jelenleg. Mit javasol?

Dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, a jogi angol képzések tananyag-fejlesztője: 20 év jogi és oktatói tapasztalatával az én válaszom erre az az általam kifejlesztett rendszer és használt módszer, amellyel velünk tanulhatod a jogi angolt:

1. A tanulást a neked megfelelő ütemben folytathatod, mivel nem szükséges az összes modult egyszerre megvásárolni, így még inkább igazodik az aktuális lehetőségeidhez.

2. A te idődhöz alkalmazkodva: a tananyag és annak feldolgozása alkalmazkodjon hozzád, ne te a tanárhoz és a tananyaghoz! Ne kelljen már a tanulás első lépéseinél kiszakadnod a saját ritmusodból azzal, hogy más által meghatározott órában és percben kelljen készen és rendelkezésre állnod, például személyesen elutaznod egy meghatározott helyre. Akkor tanulhass, amikor a legjobban alkalmas vagy erre, akár saját ritmusod szerint (például „jobban fog az agya”) és saját aktuális életviteledhez igazodva (például kora reggel vagy késő este, akár edzés vagy vezetés közben). Ezt nyújtja rugalmas online képzésünk.

3. A legköltséghatékonyabb megoldást itt találod, mert a tananyagok online elérhetőek, azaz utazás, megjelenési kötelezettség nélkül tanulhatsz velük. Így a minőségből nem kellett engednünk, de az ár sokkal kedvezőbb. A középszintű jogi angol tananyagok már 9990 Ft-tól kezdődően mindössze 45 000 Ft-ból megtanulhatóak. A jogi angol haladó szintjét elérheted (jelenlegi kedvezményes áron) 129 990 Ft-os képzésünkkel. A legmagasabb szint 199 990 Ft-ból, rejtett költségek nélkül elérhető! Ha a társasági jog mélyebben érdekel, most egy 70 %-os kedvezményes ajánlattal is tudunk segíteni. Az aktív szóbeli használatot pedig számodra megfelelő mennyiségű, célratörő Skype-órán gyakorolhatod.

4. Szupergyorsan szótárazás nélkül tanulhatsz, mivel a tananyagaink kétnyelvűek!

5. A módszer: a tanuló magyar szókészletére építve elsősorban együttálló angol szakkifejezéseket tanulunk, mivel a jogi angol nyelvezet főleg ezekből áll. Tehát egyszerű példával élve nemcsak annyit tanulunk, hogy ʻcontract’ vagy ʻdraft’, hanem mindjárt azt is, hogy: ʻto draft a contract’, vagy éppen ʻcontract with sb.’. A kifejezéseket eredeti szövegkörnyezetben, mondatokba ágyazottan gyakoroljuk, hogy egyértelmű legyen azok használata.

6. Tananyagainkban csak hiteles, megbízható forrásokat használunk, amelyek elismert jogász szerző (dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, kutató, jogi angol – oktató, az EU terminológiája szerinti jogász – nyelvész, a többnyelvű nemzetközi jogi szakszótár, a World Law Dictionary magyar lektora ) és hivatásukban elismert lektorok által rendszerezve állnak össze teljes képzéssé. Kétnyelvű könyvsorozatunk első kötetét három, a másodikat öt, a szakterületén elismert jogász és nyelvész lektorálta jogi és nyelvi szempontok szerint. Lektoraink: jogász-nyelvész, jogász-szakfordító, egyetemi oktató nyelvtanár, nemzetközi ügyekkel foglalkozó ügyvéd, közbeszerzési szakértő jogász.

7. Gyakorlatias megközelítés: Azon jogterületek szakkifejezéseit és a jogi angolban jellemző beszédfordulatokat tanuljuk meg, majd teszünk készségszintűvé, amelyek a nyelvvizsgákon és a szakmai életben, akár állásinterjún, találkozókon, meetingeken, tárgyalásokon, szakfordítások készítésénél használhatóak.

8. Ismétlés a (nyelv)tudás anyja!
Az online képzéseinkkel és a könyvekkel való tanulás lehetővé teszi (és épít) az ismétlésre, mivel az audió tananyagok számtalanszor meghallgathatóak, a könyvek bármikor átolvashatóak, a szószedetek, a feladatok átnézhetőek.

9. Élőbeszéd, sikerélmény: Az online képzésekkel elsajátított, már birtokodban lévő szaknyelvi tudást teljesen élővé és rutinszerűvé tesszük az online képzést követő, kommunikáció-központú Élőbeszéd-tréningen. A sikerélmény garantált, mert amikor már „meg kell szólalni”, a szókincs és a beszédfordulatok megelőző rögzülésével a tudás már nálad van. Ezt bizonyítjuk be és keltjük életre az Élőbeszéd-tréningeken! A mindössze 1-5 fős csoportokban ténylegesen a beszédre és a kommunikációra helyezhetjük a hangsúlyt.Ekkor már a teljes mondanivalót tökéletesen leírt szöveggé vagy élőbeszéddé formálod majd: professzionálisan beszélsz és írsz!

10. A 80-20 %-os szabály

A forradalmian új, az oktató által az oktatási módszertanra kifejlesztett, és évek óta hatékonyan alkalmazott 80-20 %-os szabálytkövetve sokkal hatékonyabb haladás érhető el. Eszerint a tanóra nagyobb részében, nagyjából annak 80 %-ában a tanuló(k) beszél(nek) angolul, csak a kisebb részében, nagyjából 20 %-ban az oktató. Az új magasabb szintű ismeretek elsajátítása érdekében az oktató kérdéseket tesz fel, problémákat vet fel és javítja az elhangzottakat. Az Élőbeszéd-tréningen megtapasztalt sikerélmény és rutin magabiztossá teszi a nyelvhasználót, így az idegen nyelv szakmai célú használata a tanuló számára természetessé válik.

Emiatt dicsérik ezt a rendszert (lásd a Véleményeket és ügyfeleink referencialistáját).

Ha szeretnéd Te is időtakarékosan és szuperhatékonyan megtanulni a jogi szaknyelvet, nézd meg kétnyelvű képzéseinket és könyveinket:

Középszintű tananyagok: Jogi Angol Kulcsszavak online képzés

Upper-intermediate és Advanced szintű tananyagok: Gazdasági jogi angol online képzés és lektorált tankönyv

Szerződések joga témakörben írt könyvünk kötelező tananyag a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és ajánlott egyetemi tananyag számos hazai jogi karon és fordítóképzésen: Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga

Élőbeszéd- tréningek: középszintű és Upper-intermediate /Advanced szintű kommunikációval

Egyéni nyelvoktatás bármely szinten
2019.08.16

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

dr. Endrédi Attila, jogtanácsos
„Számomra Timi angol jogi tanfolyamában a hatékonyság a legfontosabb. Minden alkalommal rengeteg új dolgot tanulunk, a fejlődés szerintem óráról órára kézzelfogható. Tekintettel az anyag jel...
dr. Endrédi Attila, jogtanácsos
"Rengeteg önbizalmat és tudást kapok Tőled, amiért nem győzök elég hálás lenni! Nagyon tetszik, hogy a jogi angol szókincse mellett (ahogy kértem) nyelvtant is tanulunk, sokat beszélünk...
Dr. Farkas Barbara, jogi szerkesztő

Általános angolt tanulók mondták

Timi, cégtulajdonos
"Nálad 2 óra többet ért, mint a 3 hetes külföldi nyelvtanfolyam! Tényleg nagyon hatékony módszerrel tanítasz."...
Timi, cégtulajdonos
Teo, Bristol, UK
"Interneten keresztül, Skype-on készített fel Tímea az angol egyetemi felvételihez szükséges Academic IELTS nyelvvizsgára, amelyet jó eredménnyel tettem le. Sok segítséget nyújtott a ké...
Teo, Bristol, UK

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó