Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

256. A szegedi jogi karon végeztem, Budapesten dolgozom ügyvédjelöltként. Jogi angolt tanultam pár hónapig bölcsész tanárnál, de sajnos nem voltam megelégedve, mivel nekem kellett még azt is megmondanom, mit tanulunk, nem volt a joggal kapcsolatban egy saját gondolata, szótáraztunk, nem volt semmilyen rendszer. Sajnos nem éreztem a haladást sem. Állásinterjúkra készülnék, és a szókincs mellett a fordításokat is gyakorolni szeretném és jogi dokumentumot szeretnék írni magamtól. A képzéseit látva úgy érzem, ezzel a rendszerrel sokkal jobban haladnék, elmélyíteném a tudásom. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik képzést érdemes választanom? Van lehetőség élő felkészítésre is?

Dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, a jogi angol képzések tananyag-fejlesztője: Köszönöm jelentkezésed. Mivel jogászként 7 évet dolgoztam a joggyakorlatban, különböző területeken (adójog, közszféra, cég), illetve ezt követően több mint 9 éve jogi angol oktatással foglalkozom magán- és egyetemi oktatóként, emiatt könnyen ki tudom számodra emelni a lényeget, mely szavak és fordulatok lehetnek igazán szükségesek a célod eléréséhez. Az igényekhez alkalmazkodva online és offline lehetőségek is elérhetőek.

A rendszerbe foglalt, kétnyelvű (szótárazás nélküli) tananyagokkal és képzésekkel meg tudod tanulni a szókincset és be tudod gyakorolni a jogi angol célodhoz szükséges részét.

Az első modul a Jogi Angol Kulcsszavak Könnyedén online képzés és az Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga köte. Ezek nagyjából a jogi szaknyelvi vizsga középszintjének (Intermediate – Upper-intermediate) megfelelő szintűek, melyekkel a legfontosabb, kb. 400 jogi kifejezést tudod elsajátítani kétnyelvű formában. Az Angol jogi szaknyelv I. könyv pedig a szerződések rejtelmeibe vezet be (előkészületben az Angol jogi szaknyelv III. Original contracts in practice Válogatott szerződések c. kötet.).

A második modul a Gazdasági Jogi Angol Könnyedén online képzésből és a hozzá tartozó Angol jogi szaknyelv II. Business law Gazdasági jog című kötetből áll. Ez a képzés már az interjún is gyakran érintett jogterületeket, a polgári jog mellett a szűkebb palettát is átfogja haladó szinten.
Gazdasági Jogi Angol online képzés témakörei:
1. A társaságok angol nyelvű terminológiája
2. A társaságok működése, vagyonjogi helyzete
3. Ingatlan (termőföld, lakás, stb.) adásvétele
4. Ingatlanjog és a bérlet
5. Pénzügyi jog, adójog
6. A közbeszerzések
7. Munkajog
8. Szellemi alkotások joga, szerzői jog
9. Eljárásjog (Be.), az ügyészség és a bíróságok
10. A jogi angol nyelvtana
+ 1 lecke: Tárgyalási fordulatok kész beszédfordulatok, mondatok

A képzések és az Angol jogi szaknyelv-könyvek a gyakorlati szakmai életben használt fogalmakkal és példákkal készültek, így ennek a tudásnak nem csak a nyelvvizsgán, de az állásinterjúkon és a munkádban is nagy hasznát fogod venni.

Egyedülálló együttműködésünk miatt tanulóinknak jelenleg 70 % kedvezménnyel tudjuk felajánlani partnerünk, a Translegal egynyelvű Company law-kurzusát is.

Skype-os vagy élő alkalmakon pedig kifejezetten a célodnak megfelelően tudjuk gyakorolni és továbbfejleszteni tudásod, pl. jogi állásinterjúkra való felkészüléssel.

2018.04.05

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

"Véleményem szerint az órák abszolút összeszedettek és lényegre koncentrálóak, nem volt holtidő. Mindent teljesen világosan és érthetően elmagyaráztál. Köszönöm!"...
dr. Kiss Nikolett, Legfelsőbb Bíróság tanácsjegyző
"Jogi szaknyelvet tanulva számomra rendkívül fontos, hogy a gyakorlati életben használható angoltudást szerezzek. A Timi által összeállított tananyag logikusan felépített, különböző, eg...
Dr. Csók István, ügyvéd

Általános angolt tanulók mondták

Adél, Batthyány Lajos Gimnázium
"Nagyon nagyon kedves voltál mindenkivel (és szerintem amúgy az életben is mindenkivel az vagy), ami abszolút jó dolog... Az angol órák jó hangulatban teltek, ez is egy ösztönzés nekünk, ami...
Adél, Batthyány Lajos Gimnázium
Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem
"Szerintem nagyon jól tanítottál, kedves voltál és mindig bátorítottad és ösztönözted az embert. Jó volt, hogy szituációs játékokkal színesítetted az órát.:-) Tényleg nagyon kedves és l...
Andi, Nyugat-Magyarországi Közgazdaságtudományi Egyetem

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2023 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó