Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

237. 5 PERC JOGI ANGOL: A múlt heti (a 235. bejegyzésben szereplő) kétnyelvű jogi angol feladat megoldásai alább olvashatóak:

Dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, a jogi angol képzések tananyag-fejlesztője: A 235. bejegyzésben egy jogi angol feladatot készítettem el követőinknek egy angol nyelvű friss hírre épülően. Ebben arról olvashattatok, hogy az USA-ban chatbotokat is igénybe lehet venni a pereskedés során. A kétnyelvű feladat megoldásai. a kérdésre adandó helyes válaszok itt olvashatóak:

1. Azért tartják a cikkben taglalt adatokkal való visszaélést az egyik legjelentősebbnek, mivel a TAJ szám-lopás az Amerikai Egyesült Államok lakosságának felét érinti.
2. A chatbot abban segíthet a károsultaknak, hogy akár jogi tanácsot adó ügyvéd nélkül is benyújtható legyenek a formanyomtatványok.
3. A chatbotot ezt megelőzően főleg parkolócédulák ügyintézésében használták.
4. A károsultak államonként eltérő kártérítési összeggel számolhatnak.
5. Scott Nelson ügyvéd nincs meggyőződve róla, hogy a chatbot segítségével a per megnyerhető. Szerinte ahhoz, hogy a kisértékű ügyek bíróságán megnyerjen valaki egy pert, nem elég benyújtani egy formanyomtatványt.
6. Igen, igaz.

Bővebben és magasabb szinten a magyar jogi terminológia pontos angol megfelelőiről az újonnan elérhető, kétnyelvű Gazdasági jogi angol képzéssel és a hozzá tartozó „Angol jogi szaknyelv II. Gazdasági jog Business law” című könyvvel tanulhattok. A könyv számos fejezete és az új szókincsfejlesztő online képzés alapvetően a polgári jogi terminológiáról, illetve egy lecke a szellemi alkotások jogáról szól, ezen belül több szószedeten, számos magyarázaton keresztül tartalmazza az adatvédelem bizonyos kérdésköreinek szókincsét is.

A képzés haladó szintű, azaz Upper-intermediate és Advanced szintű tananyagokat tartalmaz, így akár a felsőfokú jogi nyelvvizsgára is fel tudsz készülni vele. Kétnyelvű, így szótárazás nélkül, hatékonyan tanulható! 5-10 perces MP3-akból áll, így akkor is hallgathatóak, ha épp csak kevés időd van.
2017.10.09

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

Dr. Vittay Dorottya, jogtanácsos
"Nagyon tetszett, hogy sok izgalmas és hasznos beszélős feladat volt, ami nagyon jó a gátlások feloldásában! Köszönök szépen mindent! Mind szakmailag, mind emberileg ilyen jogi angol ta...
Dr. Vittay Dorottya, jogtanácsos
"Milyen jó lett volna, ha Nálad kezdtem volna a jogi angol tanulását, és ha már fél évvel ezelőtt tanultam volna ezeket! Sokkal könnyebben boldogultam volna a munkahelyi feladatokkal!"...
dr. Szabó Anita, jogász

Általános angolt tanulók mondták

Edit, J. W. Goethe - Universität, Németország
"Képzett, módszertanilag is felkészült nyelvtanárként ismertelek meg, aki nem csupán ismereteket ad át, hanem kompetenciát is fejleszt. Jó hangulatú, kommunikációt ösztönző légkört tere...
Edit, J. W. Goethe - Universität, Németország
Olga, Írországból :)
"Örülök a lehetőségnek, hogy az angol nyelvtudásomat gyarapíthatom interneten keresztül. Színes és hasznos tanórákat kapok, amik a mindennapjaimban hatékony segítséget nyújtanak. Az órá...
Olga, Írországból :)

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2022 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó