Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Az "Elfogadom" gombra kattintással Ön elfogadja a webhely által használt sütiket. Többet erről

Jogi angol kérdések és válaszok

237. 5 PERC JOGI ANGOL: A múlt heti (a 235. bejegyzésben szereplő) kétnyelvű jogi angol feladat megoldásai alább olvashatóak:

Dr. Kovács Tímea egyetemi oktató, a jogi angol képzések tananyag-fejlesztője: A 235. bejegyzésben egy jogi angol feladatot készítettem el követőinknek egy angol nyelvű friss hírre épülően. Ebben arról olvashattatok, hogy az USA-ban chatbotokat is igénybe lehet venni a pereskedés során. A kétnyelvű feladat megoldásai. a kérdésre adandó helyes válaszok itt olvashatóak:

1. Azért tartják a cikkben taglalt adatokkal való visszaélést az egyik legjelentősebbnek, mivel a TAJ szám-lopás az Amerikai Egyesült Államok lakosságának felét érinti.
2. A chatbot abban segíthet a károsultaknak, hogy akár jogi tanácsot adó ügyvéd nélkül is benyújtható legyenek a formanyomtatványok.
3. A chatbotot ezt megelőzően főleg parkolócédulák ügyintézésében használták.
4. A károsultak államonként eltérő kártérítési összeggel számolhatnak.
5. Scott Nelson ügyvéd nincs meggyőződve róla, hogy a chatbot segítségével a per megnyerhető. Szerinte ahhoz, hogy a kisértékű ügyek bíróságán megnyerjen valaki egy pert, nem elég benyújtani egy formanyomtatványt.
6. Igen, igaz.

Bővebben és magasabb szinten a magyar jogi terminológia pontos angol megfelelőiről az újonnan elérhető, kétnyelvű Gazdasági jogi angol képzéssel és a hozzá tartozó „Angol jogi szaknyelv II. Gazdasági jog Business law” című könyvvel tanulhattok. A könyv számos fejezete és az új szókincsfejlesztő online képzés alapvetően a polgári jogi terminológiáról, illetve egy lecke a szellemi alkotások jogáról szól, ezen belül több szószedeten, számos magyarázaton keresztül tartalmazza az adatvédelem bizonyos kérdésköreinek szókincsét is.

A képzés haladó szintű, azaz Upper-intermediate és Advanced szintű tananyagokat tartalmaz, így akár a felsőfokú jogi nyelvvizsgára is fel tudsz készülni vele. Kétnyelvű, így szótárazás nélkül, hatékonyan tanulható! 5-10 perces MP3-akból áll, így akkor is hallgathatóak, ha épp csak kevés időd van.
2017.10.09

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.

A gyűjteményhez egyet kell értenie az ÁSZF-el.

Ingyenes anyag igényléséhez hozzá kell járulnia.

Jogi angolt tanulók mondták

Dr. Leginszky Andrea, Írország
"Azért kerestelek meg Téged, mert az egyetem elvégzése után külföldön szeretnék állást kapni jogi területen. Nagyon megtetszett a módszered és az, hogy Skype-on tanulhatok. Hogyan jelle...
Dr. Leginszky Andrea, Írország
„Ügyvédként dolgozom, az angol nyelvű okiratszerkesztést, tanácsadást (pl. külföldi társaságok alapításához, adásvételi szerződések, stb. készítéséhez) szerettem volna megtanulni. A másik jo...
Dr. Kálmán Andrea, egyéni ügyvéd

Általános angolt tanulók mondták

Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
"Timi előtt nem jártam angol magántanárhoz és semmilyen angol tanfolyamra. 9 alkalom után viszont már magabiztosan beszéltem egy üzleti partneremmel angolul! Benned megtaláltam azt a ta...
Martinecz Gyula, műszaki projektvezető
Bogi, kontroller
"Alapvetően azért Téged választottalak, mert már telefonban azt a könyvet javasoltad, amiből eleve tanulni szerettem volna. Emellett hamar kialakult a kölcsönös szimpátia is. Szerettem ...
Bogi, kontroller

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2021 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó