Dr. Kovács Nyelvstúdió

Jogi Szaknyelv — Jogászoktól.

Itt oktattunk, publikáltunk:

Blog - Jogi szaknyelv angolul

221.
"Középfokú angolom van, de a tudás elég passzív, fél éve egyáltalán nem használtam az angolt, így azt még szeretném egy kicsit feleleveníteni, mielőtt nekiállok a Jogi Angol Kulcsszavak online képzésnek. Mit javasol ehhez?

Dr. Kovács Tímea jogi angolt oktató jogász: Középfokú angolod felelevenítéséhez javaslok egy nyelvtan-könyvet, pl. az English Grammar In Use-t, ha ismered, ez valószínűleg elég lesz a felfrissítéshez. Ennek a végén van egy tesztsor, amire ha rászánsz egy fél órát, kiderül, mely részek "halványodtak el" az idők során, és azokat gyorsan átnézheted a referenciaként megadott leckékben.

A képzéseinkben (így a Jogi Angol Kulcsszavak online képzésünk során szintén) magyarul és angolul is hallhatod-olvashatod a kifejezéseket, a mondatokat, megkapod a megoldásokat. Ahogy a képzésről szóló oldalra feltett részletben is láthatod-hallhatod, felépített, rendszerezett a tudásanyag, azaz nem azonnal „mélyvíz”.:)

Online képzéseink során a Makara-féle (a Villám-nyelvtanulás kidolgozója) nyelvtanulási módszertanban megjelenő egyik technikát is alkalmazzuk, amely szerint a magyar szakkifejezéseket követően tanuljuk meg annak megfelelőjét, az angol kifejezéseket, és a magyar mondatot követően hallhatóak-olvashatóak az angol mondatok. Így mindenki előre tudja, hogy mit jelent az angolul elhangzó szakkifejezés, és miről szól majd az idegen nyelven elhangzó mondat. Ebből fakad képzéseink azon előnye, hogy akár a "Gazdasági Jogi Angol Könnyedén" képzésünk adójogról és a pénzügyi jogról szóló 5. leckéje is rögtön érthetővé válik azon tanuló számára is, aki történetesen éppen ezzel a leckével kezdené meg a tanulást. :)

„Az életben is gyakran előre sejtjük, hogy mit gondol a másik, mit akar és fog éppen kimondani. Ezzel a megcserélt sorrenddel elérjük, hogy azonnal mindenki értsen minden kifejezést és mondatot. Az angol nyelvű beszéd hangzása által keltett élmény azonnal és automatikusan összekapcsolódik a már ismert képzettel. A kölcsönös viszony az első alkalommal még gyenge, viszont az élmény ismétlődése nyomán megerősödik és pontosabbá válik azzal, hogy a magyar mondatot előre bocsátjuk. A nyelvtanulók közül mindenki érti azt, függetlenül attól, hogy ki mit ismert már korábbról, függetlenül attól is, hogy ki milyen induló szinten érkezett, ki melyik leckéből mit jegyzett meg és mit hagyott ki a korábbiakban.” (In: Makara György: A kvantum nyelvtanulás felfedezése 2016.)

2017-06-14
 

Letöltöm a jogi szaknyelvi kérdéseket és válaszokat tartalmazó Jogi angol gyűjteményt!

Ha a facebook üzenőfalán értesülnél a friss jogi angol kérdésekről és válaszokról:

 

Vissza a kérdésekhez >>

Kérdésed van a jogi angol szakmai nyelvvel kapcsolatban?

Itt szakértői választ kaphatsz!

A kérdező ezen a felületen elsősorban angol jogi szaknyelvvel kapcsolatos problémát vethet fel, illetve kérdést tehet fel. A kérdező anonimitása biztosított, neve nem jelenik meg a felületen. A válaszokat és a kérdések lényegi részét a honlapon közzétesszük. A beérkezett kérdések közül elsősorban a közérdeklődésre számot tartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolom meg, kizárólag e felületen keresztül. Telefonon vagy skype-on nem tudok reagálni kérdéseikre.

Kérdés, problémafelvetés...

Jogi angol hanganyagok és válaszok gyűjteménye

LEGAL ENGLISH

Több mint 600 jogi angol hanganyag (pl. Oxford, Yale, Harvard Law School mp3-ak), jogi szaknyelvi kérdések-válaszok kereshető formában + Jogi Angol Klub-tagság email-értesítővel a friss jogi angol kérdésekről és külföldi állásokról.


Nem töltötte ki a név mezőt.

Nem adta meg, vagy hibásan töltötte ki az e-mail cím mezőt.
Image_verification

Hibás ellenőrző kód.

Jogi angolt tanulók mondták

"Ritka, amikor egy nyelvtanár olyat tud nyújtani, ami kívül esik az önmagába záródó hétköznapi életen, az elkoptatott és monoton frázisokon. Ehelyett a jogi angol órák pergő technikára,...
Dr. Navratyil Zoltán, egyetemi oktató, PPKE-JÁK
"Köszönöm a jogi angol tanulásához eddig nyújtott segítséget, a tananyag kiválasztását, a pontos órakezdést, az alkalmazkodást az időeltolódáshoz, a sajátos körülmények miatti megértést. Vár...
Dr. Dietz Henrietta jogtanácsos, Vietnam

Általános angolt tanulók mondták

Kriszti, Kodolányi János Főiskola turizmus szak
"Nagyon élvezem az óráidat, mert minden órán több témakört átölelünk, így sosem válik vontatottá az óra. Nálad nem lehet beleunni semmibe, mert mindig pörgős, jól felépített órákat tart...
Kriszti, Kodolányi János Főiskola turizmus szak
Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola
"Én nagyon élveztem az óráidat, főleg mert jó volt a hangulat és a társaság, és mert a tanulásban is segített, hogy a suli mellett ott is tudtam angolozni. Szerintem legjobban a szókinc...
Jocó, Cserháti Sándor Műszaki Szakközépiskola

Kövesd a frissítéseket

 

Oldaltérkép

 
Ugrás a lap tetejére †
 

© 2008-2017 Minden jog fenntartva. Oldaltérkép

A honlapon elérhető internetes felületen feltett kérdés alapján adott válaszok csupán a tájékoztatás célját szolgálják, nem tekinthetők konkrét ügyben adott jogi tanácsadásnak; a honlap fenntartójaként kifejezetten kizárunk minden felelősséget bármilyen, az ingyenes kérdés-válasz keretében adott válasz alapján kifejtett tevékenység vagy mulasztás tekintetében. A honlapon elérhető tartalmak nem minősülnek sem jogi tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

Készítette, fejlesztette: Nagy Rómeó